Waltner a Kaposvár új igazolásairól nyilatkozott - videó

Bízik a közösség erejében a tréner.

Forrás: rakoczifc/facebook

Az újonc Kaposvár vezetőedzője Waltner Róbert korábbi csapata, az SV Mattersburg ellen zárta le az edzőmeccsei sorát. A bajnoki főpróbán a Kaposvár 2–1-re nyert az osztrák csapat ellen.

A fiatal tréner a kaposvári klub honlapjának nyilatkozott az utolsó edzőmeccs tapasztalatairól:

"Tudatosan, még tavaly novemberben esett a választásom arra, hogy a Mattersburg ellen játszunk felkészülési mérkőzést. Ismerem az osztrák csapatokat, tudom, hogy milyen stílust képviselnek, ezért szerettem volna felmérni az erőnket. Egy nagyon jó meccset sikerült végül játszanunk, amin végig nagy volt az iram. Az osztrákok erősek abban, hogy belemennek a párharcokba, felvállalják az ütközéseket, így kíváncsi voltam arra, hogy felvesszük-e a versenyt a test a test elleni harcban. Nagyon pozitív a véleményem a mérkőzésről, mert jobban is játszottunk, mint a Mattersburg. Azokban a dolgokban, melyekben az osztrák foci jobb, mint a magyar ezen a meccsen sikerült felvennünk a versenyt."

A fiatal tréner a törökországi edzőtáborról is elmondta tapasztalatait:

"Nagyon jó volt az edzőtábor és minden szempontból hasznos. A hangulat remek volt, jó körülmények között, jó pályákon készültünk, jó meccseket játszottunk. A csapat mérkőzésről-mérkőzésre fejlődött, a taktikai utasításokat maximálisan végrehajtották a játékosok. Fontos volt a felkészülés szempontjából, hiszen a közösség még jobban összekovácsolódott, pedig erre eddig sem lehetett panasz."

Az új igazolásokról Igors Tarasovsról és Dinko Treboticról is szót ejtett a Rákóczi trénere: 

"Igors Tarasovson látszik, hogy jó állapotban van. Nagyon tetszik a játéka, valamint az, ahogy beilleszkedett a csapatunkba. Már két nap után otthonosan érezte magát, hamar beilleszkedett. Bízom benne, hogy erősítés lesz a számunkra. Trebotic egy jó játékos, aki játszott már Magyarországon. Ő más fizikai állapotban van, mint Igors, így neki egy kicsit több idő kell, de megteszünk minden annak érdekében, hogy minél előbb arra a szintre hozzuk, hogy segíteni tudjon."
Ahogy a szakvezető is elmondta, Dinko Treboticnak nem lesz ismeretlen a magyar bajnokság, hiszen korábban már lehúzott két évet az NB I-ben, és három gólt ért el akkor a Mol Vidi színeiben.


Trebotic első gólja Magyarországon:

 

A Kaposvár 9 pontjával kieső helyen kezdi a tavaszi küzdelmeket, és ha bár otthon kezdi a szezont, nem lesz könnyű dolga a Puskás Akadámia ellen.

A pontra/pontokra pedig égetően szüksége van Waltner együtessének, hiszen 8 pont a lemaradásuk a 10., bennmarást érő helyen álló Pakstól.

Legfrissebb híreink