Vukasin Polekszics minimum egy évre Angyalföldre költözik

Budapest - A Vasasnak opciós joga van leigazolni újabb egy évre a montenegrói kapust.

Forrás: vasasfc.hu

A 33 éves, 37-szeres montenegrói válogatott kapus egy évig fogja a Vasast erősíteni, úgy, hogy a klubnak a kölcsönszerződés lejártával opciós joga van leigazolni újabb egy évre - írja a klub honlapja.

 

– Örömmel jöttem a Vasasba és köszönöm a szakmai vezetés bizalmát. Tíz éve védek Magyarországon - Tatabánya, Debrecen, Kecskemét, Pécs, Békéscsaba - és megszerettem itt élni. Jó döntésnek tartom ma is, hogy idejöttem. Hála Istennek a montenegrói válogatottnál a mai napig első számú kapusként számítanak rám – kezdte Vukasin Polekszics. – Soha jobbkor nem kerülhettem volna a Vasashoz, mert felnőtt profi pályafutásom során most érzem magam a legjobb formában. Rutinosabb lettem, nagyon sok meccs van bennem, és remélem, hét-nyolc évig kitart még a profi pályafutásom. Azt üzenném a Vasas szurkolóknak, hogy álljanak mellettünk, és hogy ezúttal nagyon remélem, hogy a 2016/17-es bajnokságban nem fognak szenvedni a kiesés rémétől, mint a múlt idényben.

 

A Vasas kapusedzője, Lippai József remek igazolásnak tartja a rutinos kapust.

 

– Nagy-nagy szeretettel fogadjuk Plexit, és sokat várunk tőle, főleg a stabilitást, azt a nyugalmat, amit ő képvisel, amit áraszt magából a kapuban. Nagy erőssége lehet a Vasas csapatának, az ahogyan a védelmet irányítja és kiváló rugótechnikája is.

 

Polekszics az elmúlt bajnokság tavaszi idényét Békéscsabán töltötte, ám mivel a viharsarkiak kiestek az első osztályból, így sor kerülhetett kölcsönvételére, mivel még élő szerződés köti a csapathoz. Amennyiben a 2016/17-es másodosztályú pontvadászat küzdelmeiben a Békéscsaba nem harcolja ki az NB I-be jutást, úgy a Vasassal életbe léphet az egy éves opciós szerződés.

Legfrissebb híreink