Volt újpestit igazolt a Kövesd, visszatérők Kisvárdán, marad a Kecskemét alapembere

Hivatalos bejelentések.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

MEZŐKÖVESD

"Csapatunkban folytatja pályafutását az északmacedón Remzifaik Selmani.

A 25 esztendős korábbi korosztályos válogatott támadó az északmacedón Renova utánpótlás csapatai után 2014 nyarán felkerült a felnőttek közé, ahol három évet töltött, majd Újpestre igazolt. A csatár a 2017–2018-as évadban futballozott a fővárosi együttesben, ahol két OTP Bank Liga találkozón kapott lehetőséget, emellett a Magyar Kupában három mérkőzésen játszott és egy gólt szerzett. Ezt követően visszatért Északmacedóniába, a Shkendija, majd fél év után a koszovói FC Llapi együtteséhez szerződött. A játékos 2019 nyarán újra a Renova játékosa lett, a legutóbbi három esztendőt nevelőegyesületénél töltötte. A csapat a 2021–2022-es bajnokságot az 5. helyen zárta. Selmani is jó idényt produkált, ugyanis 32 bajnoki mérkőzésen 15 gólt lőtt és 7 gólpasszt adott. A rutinos labdarúgó egy bajnoki címmel büszkélkedhet a Shkendija játékosaként, emellett az Újpesttel Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett.

Labdarúgónk U18-as korától U21-ig tagja volt az északmacedón korosztályos válogatottaknak, a transfermarkt.com adatai szerint 10 meccsen 4 gólig jutott."


KECSKEMÉT

"Folyamatosan zajlik a csapatépítés a háttérben, ezzel párhuzamosan sorban kerülnek oda az aláírások a szerződésekre is. Klubunk egyik fő célja, hogy a feljutást kiharcoló csapat magja megmaradjon, ennek egyik fontos lépése Nagy Krisztián megtartása is, aki aláírta új szerződését.

Nagy Krisztián tavaly nyáron igazolt hozzánk, az ezüstérmes csapatban 32 mérkőzésen 1 gólt és 6 gólpasszt jegyzett hatalmas munkabírású középpályásunk. A feljutás után nem volt kérdés számára, hogy Kecskeméten szeretné folytatni pályafutását, így örömmel írta alá új szerződését.

– Gyakorlatilag egy percet sem kellett gondolkodnom azon, hogy hol szeretném folytatni a pályafutásomat, egyértelmű volt számomra, hogy Kecskeméten. A feljutás hatalmas öröm volt mindenki számára, de amióta a stáb kiadta az egyéni programot, azóta szerintem mindenki csak az új szezonra koncentrál. Megvannak a céljaim, a csapattal egyértelműen a bennmaradás, minél több pontot begyűjtve. Egyénileg sok játékpercet, gólokat és gólpasszokat szeretnék elkönyvelni, egyben meghatározó játékossá válni az élvonalban. Bízom benne, hogy ez sikerül, magam részéről mindent meg fogok ezért tenni, hogy nyugodt lelkiismerettel nézzek tükörbe a következő szezon végén is. Nagyobb lesz a versenyhelyzet természetesen, átalakul majd a csapat is, de ez egy osztályváltásnál természetes – mondta Nagy Krisztián."


KISVÁRDA

"A keddi találkozóhoz képest hárommal bővült a létszám szerdára, amikor orvosi vizsgálat és a nyári felkészülés első csapatedzése szerepelt a programban. Az előző napi – igazolt – hiányzók közül megérkezett Nagy Mihály Krisztián, Matheus Leoni és Szlobodan Szimovics, utóbbi csaknem fél év után csatlakozott a csapathoz a posztcovid betegségéből felépülve. Így már csak Driton Camaj nem volt jelen – támadónk kedd este még keretben volt a Románia otthonában 3–0-s sikert arató montenegrói válogatottban, igaz, pályára nem lépett.

A csapat tagjai azok után találkoztak, hogy elkészült a sorsolás az Európai-konferencialigában, így az edzés előtt a leendő kazahsztáni utazás jelentette a beszédtémát.

Csütörtökön újabb két edzés szerepel a programban, pénteken és szombaton egy-egy gyakorlás lesz."

Legfrissebb híreink