Volt szövetségi kapitányok csatája: Bozsik Péter vagy Pintér Attila?

Az Aranycsapat legendája és Kenesei is szóba került.

Forrás: KVSE

A Magyar Kupa 3. fordulójában, szombaton a Komárom a Mezőkövesdet fogadja.

Az NB III Nyugati csoportjában jelenleg 10. hazaiak az Úrkút és a Mór egyaránt 3-1-es legyőzésével jutottak a legjobb 64 közé, míg a vendégek a 7. helyen állnak az élvonalban és most mutatkoznak be a kupában.

A találkozó abból a szempontból is érdekes lesz, hogy két korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány irányítja a két együttest: a Komárom edzője, Bozsik Péter 2006 márciusától 2006 októberéig, míg a Mezőkövesd trénere, Pintér Attila 2013 decemberétől 2014 szeptemberéig dolgozott a nemzeti csapatnál.

Így hangoltak a vendégek a találkozóra a hivatalos honlapjukon:

"A sorozat 3. fordulójában az NB III.-s Komárom Városi Sportegyesület (KVSE) együttesével találkozik együttesünk szombaton délután. A dunántúli klub jövőre jeles jubileumot fog ünnepelni, ugyanis az 1947-ben alapított egyesület 2022-ben lesz 75 éves. A KVSE kötelékébe nyolc szakosztály, a labdarúgás mellett kézilabda, kosárlabda, lövészet, röplabda, tenisz, természetjárás és a vízilabda tartozik, valamint tömegsporttal is foglalkozik az egyesület. A klub színe piros-sárga-zöld.

A Komárom leghíresebb játékosa az Aranycsapat legendája, Czibor Zoltán, aki a Ferencváros és a Budapest Honvéd mellett például a Barcelona és az Espanyol együttesében is játszott, tagja volt az 1954-es világbajnokságon ezüstérmet szerző magyar válogatottnak. A legendás futballista később hazaköltözött Komáromba, ahol szerepet vállalt a helyi futballcsapatnál, a klub ekkor élte fénykorát, a másodosztályban szerepelt és többek között olyan kiváló játékosok játszottak ekkor a csapatban, mint Szenes Sándor, Kajdy György és Csikós Lajos, a csapat vezetőedzője pedig Kardos József volt.  A dunántúli városban játszott 2 és fél évig az MTK és a Szombathelyi Haladás korábbi magyar válogatott játékosa, Kenesei Krisztián, míg napjainkban a csapatot erősíti, az a Hajba Tamás, aki korábban Cseri Tamással játszott együtt, valamint szintén Komáromban futballozik Göblyös Dániel, aki a Marco Rossi által irányított Budapest Honvéddal bajnoki címet nyert a 2016-2017-es szezonban. A csapat vezetőedzője, az egyebek mellett korábban Zalaegerszeggel élvonalbeli bajnoki címet szerző, valamint a szövetségi kapitányi tisztséget is betöltő Bozsik Péter.

A komáromi csapat jelenleg az NB III.-s bajnokság Nyugati csoportjában szerepel, ahol 7 fordulót követően a 10. helyen áll a tabellán. Ellenfelünk 2 győzelem és 3 döntetlen mellett 2 vereséget szenvedett az idei pontvadászatban, így 9 pontot szerzett. Legyőzték a Pápa, valamint a ZTE második csapatát, valamint döntetlent játszottak a Tatabánya és a Puskás Akadémia II együttesével. A tavalyi évben a 9. helyen végeztek a Nyugati csoportban."

A találkozó 15 órakor kezdődik.

Legfrissebb híreink