Világsztár tér vissza Dárdaiék ellen, bemutatkozott az ETO női csapatában a Fradi hőse

Ígéret a berlini igazolásokra.

Forrás: Liverpool

HERTHA BSC
Dárdai Pál vezetőedző kijelentette, hogy nem lesz "hektikus játékosvásárlás" a nyári szünetben a Hertha BSC labdarúgócsapatánál.

A szakvezető már többször leszögezte, hogy egyes pozíciókban szükségesnek látja a sürgős erősítést, főleg a támadósorban, de az ausztriai edzőtáborban hétfőn úgy fogalmazott, ha a tokiói olimpián szereplő német Arne Maier és Jordan Torunarigha, a brazil Matheus Cunha és a francia Lucas Tousart egészségesen tér vissza, akkor nem lesznek aggodalmai.
    
"Az viszont nagy kár lenne, ha valaki megsérülne, vagy kevés meccsterheléssel a háta mögött érkezne vissza" - jegyezte meg.
    
A magyar edző hangsúlyozta, hogy nem akarnak hektikus játékosvásárlásba kezdeni, mert "amikor mindenki itt lesz, tisztességes csapatunk lesz", ezért ha senkit nem igazolhatnak, azt is el kell fogadniuk.

LIVERPOOL
Virgil van Dijk, a Liverpool FC labdarúgója csütörtökön, a Hertha BSC elleni felkészülési mérkőzésen térhet vissza a pályára október óta tartó kihagyását követően.

"Bár nem vagyok biztos a dologban, de bízom abban, hogy tud játszani néhány percet. Az edzéseken nagyon jól nézett ki, és bár még át kell beszélnünk a dolgokat, úgy tűnik, készen áll" - jelentette ki Jürgen Klopp, a Liverpool német vezetőedzője a klub honlapján.
    
A 2019-ben Bajnokok Ligája-győztes, tavaly pedig angol bajnok Liverpool a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC-hez hasonlóan Ausztriában edzőtáborozik, felkészülési mérkőzésükre Innsbruckban kerül sor.
    
Klopp hozzátette, az ugyancsak súlyos sérülésből lábadozó angol Joe Gomez is közel van a visszatéréshez, ugyanakkor egyikük esetében sem szeretnének semmit elkapkodni, mert hosszú szezon áll előttük és mindkét labdarúgónak bőven lesz ideje formába lendülni a hosszú kihagyást követően.
    
A holland Van Dijk keresztszalagja tavaly októberben, az Everton elleni városi rangadón szakadt el, azóta nem tudott pályára lépni. Gomez novemberben, az angol válogatott edzésén sérült meg, és az eset óta ő sem játszott.

ETO FC GYŐR NŐI CSAPAT
Bemutatkozott az ETO FC Győr női NB I-es keretében Tiffany Cameron, az előző szezon bajnoki döntőjének hőse. A 29 éves, jamaikai válogatott játékos nagy célokkal érkezett az ETO-hoz, ígérete szerint azt a formát viszi tovább, amit a Fradinál a szezon végén mutatott, sok góllal szeretné segíteni a csapatot a 2021/2022-es Simple Női Liga mérkőzésein.

- Szavakba sem tudom önteni, milyen izgatott vagyok, hogy újabb két évet játszhatok Magyarországon! – kezdte Tiffany Cameron. – Hihetetlenül sokat jelent nekem, ha egy klub nem csak játékosként, hanem emberként is elismer, hisz bennem és bátorít, támogat a céljaim elérésében. Köszönöm, hogy befogadtatok az ETO-családba!
A mindig jókedvű, mosolygós csatár máris otthon érzi magát Győrben, mozgalmas első hét áll mögötte, az edzések mellett már mérkőzésen is bemutatkozott a csapatban.

- Nagyon jól érzem magam, a csajok szeretettel vártak és egyből befogadtak – folytatta lelkesen a játékos. - Úgy gondolom, sokat fejlődött a keret az utóbbi időben, rengeteg a tehetséges focista. Összességében az első tapasztalataim nagyszerűek, van egy olyan érzésem, idén szép eredményekre lehet számítani az ETO-s lányoktól! Már több edzésen is részt vettem az érkezésem óta, sok számomra ismerős gyakorlatot csináltunk, szervezetten zajlik a munka, ami nagyon tetszik. 

Tiffany elmondta, közel áll a szívéhez az ETO-s öltözői hangulat, hiszen szól a zene, és a kemény munka mellett jókedv és vidámság uralkodik, így hasonlóan jó energiákat érez, mint a jamaikai válogatottnál. Sokat jelent számára, hogy csapattársai odafigyelnek arra, hogy minden rendben legyen vele és jól érezze magát, hálás érte, hogy minden kérdésére azonnal válaszolnak, bármiben szívesen segítenek neki, sőt, ha szüksége van rá, elhozzák edzésre és haza is viszik. 

A jamaikai válogatottságával kapcsolatban kiemelte, a céljuk az, hogy kijussanak a 2023-as Világkupára, de hosszú út áll még előttük.

- Ha minden jól megy, a karibi selejtezők után mehetünk a Világkupa selejtezőjére, az a cél, hogy 2023-ban kijussunk a Világkupára – magyarázta a csatár. - A selejtezők szeptember környékén kezdődnek majd, de a pontos időbeosztással még nem vagyok tisztában. Egyelőre az elsődleges feladata minden játékosnak, hogy egészséges legyen és rendszeres játéklehetőséghez jusson, hogy készen álljunk arra, amikor behívnak minket. 
Céljaival kapcsolatban elmondta, sokat vár magától, és szeretne kiemelkedő teljesítményt nyújtani, sok góllal hozzájárulni a csapat céljaihoz.

- Először is nagyon fontos, hogy megismerjem a játékostársaimat, megtanuljam, hogy az edző mit vár el tőlünk, és a lehető legjobban integrálódjak a csapatba. Szeretnék idővel példaképpé válni, megmutatni a tudásomat a játékkal kapcsolatban és sok gólt szerezni. A tavalyi szezonomat inkább bemelegítésnek nevezném, az volt az első évem Magyarországon, meg kellett ismernem az itteni futballkultúrát, és ha őszinte akarok lenni, igazán csak a bajnokság végére találtam magamra, azt a formámat szeretném tovább vinni itt Győrben is. Nagy elvárásokat támasztok saját magammal szemben, mindenképpen szeretnék több gólt rúgni, mint tavaly, csakis akkor leszek elégedett - mondta zárásként Tiffany Cameron.

Legfrissebb híreink