Visszavághat a DAC a Vasasnak

Akinek a legfontosabb lenne a meccs, aligha játszhat.

Forrás:

2019. július 5-én járt utoljára DAC a Fáy utcában, akkor a dunaszerdahelyiek 2-0-s vereséget szenvedtek a Vasastól az újjávarázsolt Illovszky Rudolf Stadion első hivatalos mérkőzésén.

Holnap ismét Angyalföldre látogat az ezúttal már Bernd Storck, korábbi magyar szövetségi kapitány által trenírozott gárda, köszönhetően annak, hogy mindkét csapatnak változás következett be a felkészülési programjában.

A Vasas eredetileg a Pakssal játszott volna szombaton (a szerdai, MTK elleni edzőmeccse a kék-fehérek kérésére elmaradt), míg a csallóköziek a szlovák U21-es válogatott ellen meccseltek volna.

A DAC egyébként január 7-én kezdte el a felkészülést, akkor sárga-kékekhez már csatlakozott Danylo Beskorovainyi és Abdulrahman Taiwo is, a kapusedző viszont teljesen új, méghozzá Nico Pellatz személyében, aki a Bundesligában a Wolsfburg színeiben védett. Azóta a klub Eric Ramírezt is újra köszöntötte.

A találkozó különleges lehetne Vida Máté számára, aki a piros-kékektől igazolt Dunaszerdahelyre, ám a keresztszalag-szakadást szenvedett középpályás február közepére lehet teljes mértékben bevethető. Az edzéseken vannak már feladatok, amit a többiekkel együtt elvégez, ám hétfőn arról nyilatkozott, hogy a tréningek végi játékokat még kihagyja.

A bevethető játékosok közül Marko Divkovic szépeket mondott a leendő ellenfélről: „„Mindig jó egy-egy mérkőzéssel színesíteni a felkészülést. A Vasasnak minőségi csapata van, így biztosan jó teszt lesz számunkra a holnapi összecsapás. Nagyon várjuk már, hiszen minden labdarúgó inkább játszik meccseket, mint csak edz.” 

Az NB II-ben negyedik helyen telelő, ám a feljutást jelentő második helyen lévő PMFC-től csupán egy pontos hátrányban lévő piros-kékeknél nyugalom van, a DAC egyébként második a szlovák élvonalban, hátránya 5 egység a Slovanhoz képest.

Csató Martin Csákvárra, Szedlár Zoltán Dorogra tért vissza kölcsönbe, érkezőt nem jelentett még be a klub, ami nem is csoda, hiszen vagy 30 fős legalább a keret, ami nagyon jól jött az ősszel (azaz, okos húzás volt Nagy Miklós sportigazgatótól a rengeteg igazolás), mert folyamatosan 10-15 játékosra nem számíthatott a szakmai stáb sérülések és a koronavírus járvány miatt.

A Vasasnál egyébként a felkészülés kezdete óta állandóak a tesztelések, 2021-ben még nem volt pozitív eset a csapatnál.

Schindler Szabolcs vezetőedző így várja a holnapi meccset:

„A felkészülésünk első két hetének nagy része úgy telt el, ahogyan azt elterveztük. Az időjárás miatt egyelőre a műfüves pályánkon készülünk, de ezt így is kalkuláltuk. Az elmúlt időszakban a csapatépítés és taktikai elemek mellett nagy hangsúlyt fektettünk a játékosok fizikai állapotának fejlesztésére. Sajnos az MTK és a Paks ellen nem tudtunk mérkőzést játszani, így a Dunaszerdahely elleni találkozó lesz az első idei felkészülési meccsünk. Nagyon fontos mérkőzés lesz a holnapi, nehéz, erős ellenféllel fogunk játszani, ami remek alkalom lesz arra, hogy lássuk az esetleges hibákat, s legyen időnk kijavítani azokat a tavaszi rajtig.”

A találkozóról senkinek sem kell lemaradnia azok közül, akit érdekel, mert a DAC sajtóosztálya élőben közvetíti a meccset.

Legfrissebb híreink