Visszatértek a Fradi-szurkolók: edzőtabort értékelt az elnök

Új játékos is érkezett a csapathoz.

Forrás:

Mint korábban beszámoltunk róla, a Ferencvárosi Football Club a ciprusi Iskelén edzőtáborozott, ahol napi három edzéssel, illetve egy edzőmeccsel készültek Tóth Balázs tanítványai a BLASZ III. osztály 1. csoportjának tavaszi folytatására.

Nem megszokott, hogy egy amatőr csapat ilyen kiváló körülmények között készülhessen a téli időszakban, de mint Csoma Gábor, az FFC játékos-elnöke honlapunknak elmondta, ez a projekt, a rengeteg szervezés és munka mellett, csak a klubot támogató szponzorok segítségével valósulhatott meg.

Habár az FFC-t, a Ferencvárosi Torna Club szurkolói alkotják, és a két klub között jó a kapcsolat (az FTC például kedvezménnyel biztosít pályabérlési lehetőséget Csomáéknak), a túra költségét kizárólag a csapat tagjainak, illetve szponzori felajánlásoknak köszönheti az együttes:

„Ha azt mondom, nekem és a többi segítőmnek óriási munkája volt ebben az öt napban, tényleg nem túlzok – összegzett a 44 éves vezető. - De a klubunkat az ilyen hozzáállás jellemzi: van olyan játékosom, aki az utazáshoz, a PCR-teszteléshez szükséges adatokat gyűjtötte össze, vagy olyan, aki anyagilag segítette a túra létrejöttét; és olyan is, aki a repülőjegyekkel kapcsolatos ügyes-bajos dolgokat vagy a becsekkolást intézte. A legnagyobb köszönet vitathatatlanul a legfőbb támogatónknak jár (www.ciprusiingatlanok.hu). Nélkülük nem szerezhettünk volna ilyen élményeket, amik meghatározóak lehetnek a tavaszi feljutásért vívott harcban, hiszen olyan közösségformáló volt ez a pár nap, amiből rengeteget profitálhatunk a pályán!"

Habár a külföldi út elsődleges célja a labdarúgáshoz volt köthető, az egyesület elnöke, illetve játékosa mást is fontosnak tartott megemlíteni. 

„Személy szerint, két dolgot külön is kiemelnék a ciprusi edzőtáborunkkal kapcsolatban, mert amellett, hogy a felkészülésünket ennél jobban nem lehetett volna indítani, a legörömtelibb, hogy mindenki egészségesen tért vissza Magyarországra. Három PCR-tesztelésen is átestünk, mivel minden kötelező és ajánlott biztonsági előírást betartottunk, hála Istennek, senki sem fertőződött meg a koronavírussal. A másik, ami a focin is túlmutató érzés, hogy voltak olyan játékosaim, akik még sosem láttak tengert, vagy hogy a látásképtelen masszőrünk életében először ülhetett repülőn… Az, hogy ezek megvalósulásához az FFC hozzájárulhatott, annyira örömteli számunkra, mint egy győztes gól a hosszabbításban…”

A magyar csapat a szigetországon töltött utolsó napján Ciprus legnagyobb kikötővárosa, Famagusta nevezetességeivel ismerkedett meg, majd a szállásukon elköltött, utolsó vacsora után, a klubot vendégül látó Courtyard Long Beach Holiday Resort egyik alkalmazottja kérte meg az FFC tagjait egy közös fotóra, hiszen a nagy Fenerbahçe rajongó portás, Szalai Attila miatt különösen szívébe zárta a magyar srácokat!

A csapatkép elkészülte után, az Ercan nemzetközi repülőteret vette célba a magyar delegáció, hogy közel három órát a levegőben töltve, már Budapesten tapasztalja meg a + 17 és a -8 Celsius-fok közötti különbséget.

Tóth Balázs vezetőedző a tavaszi tervekről annyit osztott még meg az nb1.hu-val, hogy a klubvezetőség egyértelműen a feljutást tűzte ki célul az FFC-vel, amely jelenleg a BLASZ III. osztály 1. csoportjának negyedik helyén áll, de a zöld-fehéreket csupán két pont választja el a feljutást jelentő helyektől, a felkészülés pedig itthon folytatódik, igaz már nem napi, hanem heti három edzéssel.

A tavaszi küldetésben nagy segítségére lehet a szakembernek, az egyetlen új igazolás, FTC-nevelés, Pirik Tamás (28), aki belga és svájci kitérő után, csatlakozott az FFC keretéhez, és az edzőtáborban is bizonyította, hogy nagy segítségére lehet a zöld-fehérek célok elérésében.

Vállaji Márk

Legfrissebb híreink