Visszatért a leghűségesebb

Ő játszik a legrégebb óta ugyanabban a csapatban.

Forrás:

Vannak olyan játékosok, akik egyből eszükbe jutnak az átlag szurkolóknak akkor, ha egy adott csapatról van szó. A Haladással kapcsolatban Király Gábor és Halmosi Péter azok, akik egyből jelképezik mindazt, amit a szombathelyi alakulat jelez. Azért is ők, mert a Hali iránt táplált érzelmeik mellett a teljesítményük is feljogosítja őket arra, hogy ismertek, elismertek legyenek. Mindketten válogatottak lettek, külföldön is megfordultak, elismerésre méltó pályafutást futottak be.
 
Ám van a Haladásban egy játékos, aki egész életében sehol máshol nem játszott. És ő az a futballista, aki a jelenlegi NB I-es játékosok közül a legrégebb óta játszik ugyanabban a klubban. A bajnokság előtt, július 19-én, az alábbiakat nyilatkozta a Blikknek:
 
„Továbbra is ugyanolyan lelkesedéssel járok az edzésekre, mint 16 évvel ezelőtt. Szeretem a focit, motivált vagyok. Elsősorban a családom ad erőt a karrieremhez. A négyéves kislányom, a feleségem és a hamarosan születendő ikreink ösztönöznek minél jobb teljesítményre. Fizikailag kifogástalanul teljesítettem a terheléses teszteken, az a célom, hogy az új idényben is alapemberként számoljon velem a szakmai stáb. Remélem, a tavaszi szezonhoz hasonlóan jó formában kezdjük majd meg a bajnokságot.”
 

És Schimmer Szabolcs, merthogy róla van szó, alapemberként volt számon tartva a bajnokság elején is. A szeptember 15-én megrendezett, Kisvárda elleni meccsig kezdő volt, majd 29-én játszott még a Paks ellen, csereként. Azóta viszont nem lépett pályára, mert aktuális szakmai stáb Jurij Habovda szerepeltetésében látta a megoldást a jobb oldali védő posztján. Az ukrán viszont eddig még nem igazán nyerte el a szurkolók szimpátiáját.
 
Az FTC ellen nem játszhatott a légiós 5 sárga lapja miatt, így Schimmer visszakerült a kezdőcsapatba és teljesen megfelelő teljesítménnyel rukkolt elő. Eddig összesen 236 NB I-es mérkőzésen lépett pályára a Haliban és 5-ször volt eredményesebb.
 
De az adatoknál a hatása, a társak általi elismertsége sokkal fontosabb: Király Gábor kiállítása után senkiben fel nem merült, hogy nem ő érdemli meg a csapatkapitányi karszalagot...
 
A Haladásnak már a becsülete a tét a bajnokság hátralévő részében, Schimernél meg senki nem tudja jobban a pályán, hogy mit is jelent ez!

Legfrissebb híreink