Visszatérésre készül a Hali válogatottja

Decemberben sérült meg a csapatkapitány.

Forrás: haladas.hu

Szomorú hírek láttak ma napvilágot a Szombathelyi Haladás háza tájáról, ugyanis sajtó információk szerint csőd közelben áll a klub, és a játékosokat sem tudták kifizetni. A híreket követően az elöljárók is tanácskoztak, melyet követően állítólag nagy lépésre szánták el magukat.
 
Mindeközben a klub honlapja örömhírrel is tudott szolgálni a klub rajongóinak. Bosnjak Predrag még tavaly december elején az MTK ellen sérült meg, vállszalagszakadást szenvedet. Az egyszeres magyar válogatott védőt február 11-én műtötték, azóta otthon lábadozott, de múlt csütörtökön visszatért Magyarországra.
 
– A műtét utáni első héten semmit sem csinálhattam a bal karommal, persze nem is igen tudtam volna, mert nagy fájdalmaim voltak, amit csak erős fájdalomcsillapítóval tudtam elviselni – vallott a megpróbáltatásokról Bosnjak. - Az azt követő időszak sem volt kellemes, mert amellett, hogy rögzítőkötéssel felkötötték a vállam, még egy kispárnát is be kellett tenni a könyököm és a testem közé, így 30 fokos szögben állt a karom. Erre azért volt szükség, nehogy megfeszüljön a vállszalagom. A kényelmetlen testhelyzet miatt öt héten keresztül csak a fotelban tudtam aludni. Hetente kétszer jártam Újvidékre kitisztítani a sebet, a karommal sok mindent nem tudtam kezdeni, leginkább csak pihentettem. Ahogy levették a rögzítőkötést, másnap már jöttem vissza Szombathelyre.
A játékos arról is beszélt, hogy jelenleg milyen munkát végez, milyen célokat állított fel a közeljövőre, és hogy mikor tud majd ismét a csapat segítségére lenni.
 
– Heti három alkalommal gyógytornára járok, de terveim szerint hamarosan ötre emelem az adagot. Úgy érzem, jót tesz a foglalkozás és még többre van szükségem. Emellett Lukács Tihamér erőnléti edző irányításával készülök, guggolásokat végzek, biciklizek és hasonló gyakorlatokat csinálok. Ha minden jól megy, két hét múlva elkezdhetek futni, aztán a labdás gyakorlatokba is beszállhatok. Terveim szerint még ebben a bajnokságban pályára léphetek, remélem, május elején már játékra jelentkezek – zárta szavait a játékos.
 
Az biztos, hogy nagy segítség lenne a nagy bajban lévő csapat számára, ha minden játékosuk rendelkezésre állna, pláne a csapatkapitány. Jelenleg 11 pontra vannak a még NB I-es tagságot érő helyezéstől. A mostani fordulóban a szintén kiesés ellen küzdő Puskás Akadémiát fogadják, egy ellenük elért győzelem újabb reményt ébreszthetne a szombathelyi szívekben.
 

Legfrissebb híreink