Visszatérés az NB I-be: Dzsudzsák és a DVSC is letette a névjegyét

És ismét a videóbíró is.

Forrás:


KISPEST-DVSC 1-4

Majdnem háromszor többen voltak a stadionavatón egy héttel ezelőtt, de most volt jobb a hangulat a Bozsik Arénában!

Akármilyen hihetetlen, de ezt tényleg így lehetett érezni a Kispest és a Loki csatája közben. Mégpedig azért, mert a Villarreal B ellen a legendás északi kanyarban foglaltak helyet a kispesti ultrák (mindig is ott voltak a régi Bozsikban, ezért a legendás jelző), most viszont a sajtópáhollyal szemben (nem onnan balra és vagy 70 méterre), így direktbe kaptuk a szurkolásukat. Ráadásul most a negyedik emeleten kellett helyet foglalniuk az újságíróknak, ahová jobban fölért a szemből érkező hang.

A jobbnak tűnő atmoszférához az is kellett, hogy Debrecenből is érkeztek fanatikusok a találkozóra, akik szintén jól és hangosan buzdították a kedvenceiket, azt meg nem nehéz kiszámolni és elhinni, hogy két szurkolótábor több és hangosabb, mint egy. 

Mert a Bozsikban most jóval kevesebben voltak, de a Kispest táborának a végig szurkolói tagjai ugyanannyian voltak, mint legutóbb.

A kezdés előtt egy perces néma csenddel emlékeztek meg az egybegyűltek az ikonikus Kispest-fanatikusról, Piroska Jánosról (a múlt héten Bozsik mellett róla is megemlékeztek már az ultrák), akit megtapsoltak a debreceniek, cserébe azt hallhatták, hogy a már szintén a mennyben ultráskodó társukat, a szurkolói szubkultúrában szintén csillagnak számító Komáromi Gábort éltették a hazaiak.

A Bozsik Aréna avatása: meglepetés Dzsudzsák Balázs posztján - NB1.hu

 

A Kispest 4 védővel, 2 szűrővel (Zsótér Donát helyett a visszatérő Nagy Gergely volt Hidi Patrik mellett), 3 középpályással és egy centerrel indított, míg a DVSC is hasonló alapfelállást alkalmazott kezdésnek. És ahogyan Huszti Szabolcs kinevezése óta lenni szokott, Varga József és Dzsudzsák Balázs volt a két szűrő, utóbbitól még mindig szokni kell ezt a szerepkört, illetve azt is, hogy hiányozni tudnak a veszélyes beadásai támadások közben. Mert szabadrúgásokból (és szögletekből) még mindig ő lövi élesen az ellenfél kapuja elé a labdát, ráadásul veszélyesen is.

Böle Lukács szép góljára rászolgált a Kispest, mert többet tett azért, hogy a kapuba találjon.

Fordulás után kétcsatáros játékra állt át a DVSC, majd fokozatosan mezőnyfölénybe került. Bognár és a VAR ítélete után emberelőnybe is, amit Dzsudzsák azonnal gólra váltott, majd Bárány nagyon gyorsan a vezetést is megszerezte az ekkor már full flow állapotba került debrecenieknek.

Horváth Ferenc és a Kispest igyekezett nem feladni a küzdelmet, amit bizonyít, hogy a friss centerigazolás, Nenad Lukics, illetve az állítólag távozóban lévő Balogh Norbert is beállt csatárnak, előbbi mondjuk Eppel Márton helyére.

Viszont Bévárdi Zsombor nagyon rafinált gólja végleg eldöntötte a három pont sorsát. A végén a Kispesten nem feltétlenül megbecsült Ugrai még egy remek gólt vágott.

Az első félidőben a Kispest kicsit volt jobb, a második félidő, pláne a kiállítás után, viszont gyakorlatilag végig a dinamikusabbá, harcosabbá váló, újonc Debrecené volt.

A lefújás előtti pillanatokban a Loki ultrái Komáromit is éltették...

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A VAR
Lukas Klementz kiállítása sorsdöntőnek bizonyult, pláne azért, mert Dzsudzsák így egyből egyenlített, majd hamar előnybe is került a Loki. Ha nincs a videóbíró, így biztosan nem alakul a mérkőzés menete.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: DZSUDZSÁK BALÁZS
4999 nap után játszott ismét az NB I-ben, ráadásul mélységi irányítót. Feladatát jól oldotta meg, beadásszerű szabadrúgásai már az első félidőben veszélyt okoztak a Kispest kapuja előtt, majd az ő szabadrúgása és higgadt 11-ese kellett a meccs menetének a teljes felborulásához. Ráadásul a második gólból is alaposan kivette a részét, mert azzal a Bódi Ádámmal játszott össze a kis szögletnél, akivel kapcsolatban azt pletykálták a magyar futballban, hogy nincsenek jóban egymással.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
36. p.:
Pöpec góllal szerezte meg a vezetést a Kispest! Nono bal oldali szöglete után a túloldalon üresen találta meg a zsuga Böle Lukácsot, aki 11 méterről ballal lőtt kapásból, a labda a bal kapufa belső éléről pattant jobbra a gólvonal mögé. 1-0!

57.p: Dzsudzsák lőtt szabadrúgásból 17 méterről, kissé jobbról, lövése után a labda Klementz kezén pattant meg a VAR jelzése szerint, Bognár 11-est adott, a kispesti védőnek meg sárgát, akinek ez már a második volt, így a kiállítás sorsára jutott. A megítélt 11-est Dzsudzsák halál nyugodtan lőtte laposan a kapu jobb oldalába, Szappanos megmozdulni sem tudott. 1-1!

65. p.: Az emberelőnybe, és így lélektani előnybe került DVSC már vezet is. Jobb oldali kisszöglet után (Bódi Dzsudzsákkal játszott össze, majd előbbi adta középre a labdát) Bárány Donát 2 méterről becsúszva lőtt a rövidről a kapuba. 1-2!

84. p.: Bal oldalról kapott labdát Bévárdi a tizenhatoson belül a balösszekötő helyén, ahol remek csellel egyszerre csapta be Baráthot és Tamást, majd 6 méterről ügyesen lőtt a bal alsó sarokba. Az a csel nagyon kemény volt... 1-3!

90+5.p: Újabb remek gól a Lokitól. Ugrai vezette kontra végén a labdát, majd kissé balról, 18 méterről méterről a középmagasan lőtt a kapu bal oldalába. Szappanosnak esélye nem volt. 1-4!

JEGYZŐKÖNYV:

Budapest Honvéd-Debreceni VSC 1-4 (1-0)
Bozsik Aréna, 3257 néző, v.:
Bognár
gólszerzők: Bőle (37.), illetve Dzsudzsák (60., 11-esből), Bárány (65.), Bévárdi (83.), Ugrai (95.)
kiállítva: Klemenz (59., 11-esből)
sárga lap: Tamás (32.), Klemenz (43., 59.), Nagy D. (69.), Nono (70.), illetve Charleston (35.), Kusnyír (94.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Mezghrani, Baráth B., Klemenz, Tamás - Hidi (Zsótér, 67.), Nagy G. (Lovric, 60.), Nono - Eppel (Lukic, 67.), Bőle, Nagy D. (Balogh N., 77.)
Debreceni VSC: Kosicky - Deslandes (Nikolic, 33.), Kusnyír, Ferenczi, Charleston - Sós (Szécsi, a szünetben), Bévárdi (Gyönyörű, 88.), Dzsudzsák, Varga - Bárány (Baráth P., 81.) , Bódi (Ugrai, 81.)
 

A KÖVETKEZŐ FELEDAT:
A Kispest az MTK ellenfele lesz, míg a DVSC az Újpestet fogadja. 

Tabella a linkre kattintva érhető el

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ:

Legfrissebb híreink