Visszatér a Fradi játékosa a Vasashoz - reakciók

Hivatalos bejelentés.

Forrás: vasasfc.hu

Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója, az NB1.HU-NAK május 28-án adott interjújában beszélt arról, hogy mi lesz a Fraditól kölcsönvett Iyinbor Patrick sorsa

"Az egyik legtutibb találatuk az FTC második csapatából kölcsönvett Iyinbor Patrick. A kölcsönszerződése viszont lejár. Mi lesz a sorsa?

Klasszikus kölcsönvételi megállapodással került hozzánk. Akkor még kevésbé volt annyira magasan jegyezve a piacon, mint most van. Nem bántuk meg, hogy jött, mert nagyon komoly szerepe volt. Fontos volt stratégiailag, hogy a belső védő posztján is legyen olyan fiatalunk, aki megfelel a szabálynak. Szerintem a korosztálya legjobbja a posztján, nálunk tovább erősödött. Amikor idehoztuk, látszottak az alapkvalitásai, de nálunk fejlődött tovább. A felkészülést a Ferencvárosnál kezdi meg, egyoldalú döntés lehetett a visszahívása. Eddig is szólt a szerződése. Hogy mi lesz a sorsa, az még nyitott kérdés, szívesen fogadnánk. Nyitottak vagyunk arra is, hogy akár kölcsönvételi opcióval szerezzük meg vagy máshogy. A döntés viszont egyértelműen a Ferencvárosé, a zöld-fehéreknél van a labda, az ottani szakvezetés dönt a sorsáról, arról, hogy mi szolgálja a legjobban a fejlődését. Ha az, hogy a jövőben is a Vasasnál folytassa, alapemberként, sokat játszva, tovább fejlődve, akkor hosszabb távon mindenkinek ez az érdeke. Úgy tudom, szeret is nálunk lenni."

ÍME, A VASAS BEJELENTÉSE:

"A fiatal játékos újabb egy évre kölcsönbe érkezett Angyalföldre.

Iyinbor Patrick 2021 nyarán a Ferencváros NB III-as együttesétől került egy évre kölcsönbe a Vasas FC-hez. A 20 éves védő szinte azonnal csapatunk alapemberévé vált: a 38 fordulóból 30 alkalommal kezdőként lépett pályára Angyalföldön, egy gólt szerzett. Patrick idén márciusban bemutatkozhatott az U21-es válogatottban is, ahol a San Marino elleni Eb-selejtezőn – kezdőként – góllal vette ki részét a sikerből.
A játékos az egy éves kölcsönszerződése lejártával visszatért klubjához, s bár a Ferencváros együttesével kezdte meg a nyári felkészülést, klubunk határozott szándéka továbbra is az volt, hogy az előttünk álló idényben újra keretünk tagja lehessen. A tárgyalások sikeresen zárultak, így Patrick a 2022-23-as bajnoki évadban a Vasas FC színeiben fog pályára lépni.

Nagy Miklós, sportigazgató:
- Az előző szezonban nyújtott teljesítményével Patrick egyértelműen bizonyította, hogy helye van csapatunkban és szurkolóink egyik kedvencévé vált, ezért mindent elkövettünk, hogy ismét sorainkban tudhassuk őt. Bízom benne, hogy a fiatalszabálynak megfelelő korú belső védőként az előttünk álló szezonban is védelmünk egyik erőssége lesz.
Iyinbor Patrick:
- Kifejezetten örülök neki, hogy továbbra is számítanak rám a Vasasnál és van lehetőségem visszatérni Angyalföldre. Boldogan jövök ide, hiszen a tavalyi szezon nagyon jól sikerült, bajnokcsapat tagja lettem. Szívemhez nőtt a klub, a csapat és a szurkolók, s bízom benne, hogy minél sikeresebbek tudunk lenni a következő szezonban is."


 

Legfrissebb híreink