Vírustámadás és versenykiírás: Horváth Ferenc kemény véleménye

Nem fogta vissza magát.

Forrás:

A Haladás sikeresen otthon tartotta az MTK ellen a három pontot, és ezzel újabb nagy lépést tett a bentmaradás felé. Most viszont más miatt érte támadás a csapatot, mivel sokan sportszerűtlennek érezték, hogy nem mentek bele az fővárosiak halasztás kérelmébe.
 
– Az első félidőben sokáig, vagyis inkább azt mondanám, úgy történtek a dolgok, ahogy mi szerettük volna. Szerettük volna az MTK-t beszorítani a saját térfelére, szerettük volna minél előbb visszaszerezni a labdát tőlük, és ezt minél közelebb a kapujukhoz megtenni, abból pedig támadásokat indítani. Ezek jól is működtek egyetlen egy apró hibával, hogy a helyzeteket kihagytuk. Ezt a meccset már el lehetett volna dönteni az első félidőben. A második félidőben valamivel kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, de nagyon nagy dolognak tartom azt, hogy ennyi lehetőség és helyzet után volt annyi lelkierő a csapatban hogy nem kaptunk gólt, sőt, a végén tudtunk egyet lőni. Nagyon büszke vagyok a játékosokra! – kezdte sajtótájékoztatóját Horváth Ferenc, aki arra is kitért, kérte játékosait, nyugodjanak meg, mert lehet a 80., 90. percben is gólt rúgni. Elárulta, látta rajtuk, hogy minél több helyzet marad ki, annál jobban kezdik elveszíteni a kedvük, és hogy érzik, nagy lehetőséget szalaszthatnak el, ha hazai pályán nem nyernek, és ez megbénította a játékukat.
 
A Haladás mestere hosszasan beszélt az MTK halasztási kéréséről, és arról, sportszerű lépés volt-e nem belemenni ebbe.
 
– Lehet feszegetni ezt a témát, lehet erről beszélni. Azt gondolom, hogy nekünk is volt legalább annyi hiányzónk. Ha megnézitek a két kezdőcsapatot, náluk is volt hét olyan játékos, aki múlt héten ugyanúgy kezdő volt. Nálunk is volt legalább annyi játékos, aki ilyen vírusos fertőzéssel küszködött, és nem tudott a mi rendelkezésünkre állni. A másik: én abszolút nem érzem sportszerűtlennek, hogy ezt a mérkőzést lejátszottuk. Egy az, hogy hivatalosan nem is kérdeztek meg minket, hogy ezt elnapoljuk-e. A másik opció, amit adtak, hogy a Debrecen és a Kisvárda mérkőzés között játsszuk le, ami ugye egy 1200 kilométeres és egy 1000 kilométeres túra, ami szintén nem lett volna igazságos, hogyha közöttük nekünk mérkőzést kell játszani. Nagyon sok mindenről lehet itt beszélni, hogy mi sportszerű, és mi igazságos. Én azt sem tartom túl sportszerűnek és igazságosnak, hogy a Haladás kétszer játszik a Kisvárdával idegenbe, és kétszer játszik a Diósgyőrrel idegenben, ami nekünk nagyon sok utazást jelent, és épp a két közvetlen riválisunk. Ráadásul a másik két keleti csapathoz is kétszer megyünk, Debrecenbe is és Mezőkövesdre is. Lehet ezzel játszani, hogy ki sportszerű és ki nem. A Haladás megtett mindent, amit lehetett. Egy dolgot kértünk csak, hogy ne legyen a két meccs között ez a mérkőzés. A döntést nem mi hoztuk meg, hanem az MLSZ, és nem láttam, hogy az MTK-ból annyian hiányoztak volna, hogy az U19-es és U17-es játékosok játszottak volna. Mi is sok problémával küszködünk, de nem kértünk még halasztást.
 
Arról is kérdezték a trénert, hogyan készülnek a továbbiakban, hiszen négy pont jelenti a világot, ennyi a hátrányuk a már bentmaradó helyen álló Kisvárdával szemben. Kifejtette, nem azt nézik, kivel és hol játszanak, hogy milyen a játékos állományuk, egyetlen céljuk lehet, nyerni. Nincs már idő ezen gondolkodni, csak arra van, hogy felkészüljenek, és mindent beleadjanak, és a kis lépésekből egyszer lehet hatalmas is. 
 
– Egyet ígérhetünk, hogy mindent meg fogunk tenni – zárta.
 
A meccsek góljainak történetei szöveggel és videóval, összeállítások, táblázat a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink