Világbajnok csapatának rúgtak tizenkettőt Dárdaiék

Berlin – A játékosai így 8000 méter futást úsztak meg.

Forrás:

Világbajnok kolléga csapatával játszott edzőmeccset a Dárdai Pál irányította Hertha BSC a vb-selejtezők miatt keletkezett bajnoki szünetben.

 

A berlini csapat a nyolcadosztályú Club Italiát győzte le 12-0-ra, az ellenfél kispadján az 1990-ben a német válogatottal világbajnok Thomas Hässler ült. A barátságos mérkőzésre 1050 néző volt kíváncsi. Dárdai és Hässler annak idején a pályán is találkoztak ellenfélként. "Mindig is komoly párharcok voltak köztünk, mindig keményen odatettem magam, de sportszerű maradtam. Jó volt ma újra viszontlátni egymást" - idézi a Bild a magyar trénert, aki önéletrajzi könyvében azt írta, nem szeretett Hässler ellen játszani, mert kiszámíthatatlanok voltak a passzai és a cselei, emiatt nem lehetett ellene felkészülni – jelezte az m4sport.hu.

 

 

 

 

"Sokat beszélgettünk a meccs előtt és gratuláltam neki a nagyszerű előző szezonért, még ha a Herthának el is fogyott az ereje a végére. De hát egyszerűen nincs olyan játékosállományuk, mint a Dortmundnak vagy a Bayernnek" - nyilatkozta Hässler.

 

A mérkőzés érdekessége, hogy a Hertha magyar edzője védőként játszatta Thomas Kraft kapust, aki ráadásul a 73. percben büntetőből gólt is szerzett. A 12 gólos győzelem azt jelentette, hogy a játékosok megúsztak egy nyolcezer méteres futást. Dárdai ugyanis azzal "ösztönözte" tanítványait, hogy ha nem nyernek legalább nyolc góllal a nyolcadosztályú csapat ellen, akkor a lefújás után irány a futópálya. "Minden gólért kihúztam nekik ezer métert" - mondta nevetve az edző, majd hozzátette, a játékosok a futást is megúszták és két szabadnapot is kaptak a hétvégére.

Legfrissebb híreink