Vignjevics és a mentalitás, Carrillo sajnálja, Ferenczi elégedett - reakciók

Kruscsics bírózott, Márton és a folytatás.

Forrás: ujpestfc.hu

Ma három meccset játszottak az NB I-ben, az Újpest 2-1-re nyert Debrecenben, a MEzőkövesd 0-0-át játszott a ZTE-vel, míg az MTK 1-0-ra legyőzte a Honvédot. Cikkünkben összeszedtük a vezetőedzők meccs utáni nyilatkozatait.

DVSC-Újpest 2-1

Joan Carrillo (DVSC): ,,Sajnálom a szurkolóinkat, hogy ezen az ünnepi napon nem örülhettek győzelemnek, remek atmoszférát teremtettek. Az első félidőben nagyon rossz pillanatokban kaptuk a gólokat, ez minden gárdát megviselne, minket is megviselt. A második játékrészben már koncentráltabbak, agresszívabbak voltak a játékosaink, volt esély az egyenlítésre is, sajnos nem sikerült megszereznünk a második gólt."

Milos Kruscsics (Újpest): ,,Öröm és megtiszteltetés volt egy ilyen szép stadionban, ilyen hangulatban játszani. Mindkét együttes számára fontos volt a feszült hangulatú mérkőzés. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, szünet után a VAR érthetetlen módon büntetőt jelzett, a szépítés pedig nyilván még motiváltabbá tette a hazai csapatot. Büszke vagyok a játékosaimra, megérdemelten győztünk."

Mezőkövesd-ZTE 0-0

Supka Attila (Mezőkövesd): ,,Ez sokkal jobb volt, mint az előzőek. A hozzáállásunk rendeben volt, megvoltak azok a párharcok a védő és a támadórésznél, aminek eddig meg kellett volna lenni. Meg voltak azok a lehetőségek is, amivel megnyerhettük volna a mérkőzést. A második félidőben nyomás alatt tartottuk a Zalaegerszeg kapuját, ott meg voltak azok a szituációk, ahol pontosabbak a passzok, akkor győzelem a vége."

Ferenczi István (ZTE, megbízott edző): ,,Azzal elégedettek lehetünk, hogy a mai mérkőzésen sem kaptunk gólt, de kicsit lehettünk volna élesebbek, a támadójátékunkból hiányoltam a kreativitást és azt a fajta agresszivitást, amit az elmúlt meccseken tapasztalhattunk a csapatnál. Nem igazán alakítottunk ki nagy helyzeteket, egy-két lehetőségünk volt. Összeségében nem lehetünk elégedetlenek, mert egy ponttal távozunk Mezőkövesdről. Koncentrálnunk kell a következő fordulóra, érkezik a Puskás Akadémia, ha ott nyerünk, akkor a két mérkőzés alatt szerzett négy ponttal boldogok lehetnénk."

MTK-Honvéd 1-0

Márton Gábor (MTK): ,,Ránk fért már, nagyon örülünk a győzelemnek. Egy picivel jobbak voltunk, mint a Honvéd. Volt, amikor jól is játszottunk, de kiszenvedtük ezt a győzelmet. Remélem ennek lesz folytatása, különben ez nem ér semmit."

Nebojsa Vignjevics (Honvéd): ,,Szeretnék gratulálni az MTK-nak, tényleg úgy indították el ezt a mérkőzést, mintha az utolsó esélyük lett volna. Fiatal játékosokkal álltak fel. Egy nagyon karakteres csapat volt a pályán, nekünk meg jött egy piros lap. Ez a mentalitásunknak volt köszönhető. Győzni jöttünk, de a játékosok ezt egyénileg próbálták elérni és nem úgy tűnt, mintha csapatként működnének. A piros után rendkívül nehéz dolgunk volt, több, mint 60 percig kellett volna védeni az eredményt. Az MTK meg is büntette az arroganciánkat, nem voltunk elég fegyelmezettek. Szinte mindent megmutattunk a pályán, amit nem kellett volna."

Legfrissebb híreink