Vignjevics elmondta, mikor távozott volna az Újpesttől

Feczesin klubváltásáról is beszélt a lila-fehérek edzője.

Forrás: ujpestfc.hu

Nincs könnyű helyzetben az Újpest. A lila-fehér csapat a 2020-as esztendőben eddig csupán egyszer tudott nyerni az NB I-ben (a Kaposvárt fektette két vállra), emellett egy döntetlen és négy vereség teszi teljessé az idei mérleget. Az sem könnyíti meg a fővárosiak dolgát, hogy a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegét játékra alkalmatlannak ítélte az MLSZ, így az előző fordulóban a Puskás Akadémiát Zalaegerszegen fogadták Litauszkiék. A felcsútiak 3-2-es diadalával végződő mérkőzést egyébként 182 néző látta az újonc stadionjában. 

Nebojsa Vignjevics vezetőedzővel a Nemzeti Sport készített egy hosszabb interjút. A szerb szakember elárulta, amennyiben a Rákóczitól is vereséget szenvedtek volna, akkor elhagyta volna a csapatát.

Kaposvári Rákóczi FC - Újpest FC | 0-1 | (0-1) | OTP Bank Liga | 22. forduló | MLSZTV

 

"Ha akkor kikapunk, nem láttam volna más megoldást. Nehéz helyzetben vagyunk, nem akarom bedobni a törülközőt, de többnyire mindig rajtam csattan az ostor: miért játszottunk gyengén, miért nem jönnek az eredmények? Sosem akartam kibújni a felelősség alól, és ha Kaposváron pont nélkül maradunk, megadtam volna a lehetőséget másnak, hogy kivezesse a csapatot a gödörből" - nyilatkozta Vignjevics, aki 2013-ban fogadta el az újpesti vezetők ajánlatát. 

A téli átigazolási időszakban komoly veszteség érte az Újpestet, hiszen a NB I idei szezonjában nyolc találatot szerző Feczesin Róbert távozott a klubtól. A rutinos játékosra a Vasas csapott le. Vignjevics a beszélgetés során arra is kitért, hogy mennyire fontos szerepet töltött be a futballista a csapatnál.

"Tudtam, hogy a nyáron hat hónapra írt alá, de mivel velünk kezdte a téli felkészülést, bíztam benne, hogy tavasszal is nálunk marad. A rendelkezésre álló labdarúgókkal kell megoldanunk a helyzetet, ám a csatárt nem csak a góljai miatt nehéz pótolni. A pályán a jobbkezemnek számított, s mentalitása az öltözőben is nagy segítséget jelentett. Emlékszem, az egyik találkozó után erősebben rápirított a társaira, akik közül néhányan ezt zokon vették. Szerintem viszont az volt a normális" - hangsúlyozta a szakember.

Az Újpest a hétvégén a remek formában lévő Diósgyőr otthonában vendégeskedik. A miskolci túrával kapcsolatban Vignjevics elmondta, minél jobban szeretné felkészíteni a csapatát. Kijelentette, reménykedik a győzelemben.

"Ha nem hinnék a győzelemben, nem lennék itt" - zárta mondandóját Vignjevics. 

Az Újpest jelenleg a nyolcadik helyen áll a táblázaton, az öt ponttal többet szerző DVTK az ötödik pozíciót birtokolja. 

Legfrissebb híreink