Vignjevics az újpesti drukkeret méltatta - reakciók

Dajka a pécsi kupabúcsúra is kitért.

Forrás: kisvardafc.hu

Az Újpest hazai pályán győzte le a Kisvárdát. A találkozó egyetlen gólja a 33. percben esett, ekkor Nwobodo vette be a vendégek kapuját. Az 1-0-s eredménynek köszönhetően a lila-fehérek győzelemmel búcsúztak az Illovszky Stadiontól. A tervek szerint az újpestiek a következő hazai bajnokijukat már a Szusza Ferenc Stadionban vívják meg.

A Várdánál Felipe sérülése jelentette a legnagyobb gondot, a vendégek kapuját Zöldesi Illés őrizte, Zöldesi ezen a meccsen debütált az NB I-ben.

Nebojsa Vignjevics a lefújás után az újpesti szurkolók fontos szerepére is rávilágított.

"Az első, amit szeretnék mondani, az az, hogy a játékosaimnak gratulálok. De nem csak a focistáimnak, hanem a 12. játékosnak a pályán, azaz a szurkolóinknak. Pontosan azokban a nehéz pillanatokban, amikor eléggé küzdöttünk és szenvedtünk a pályán, a szurkolók erőteljes biztatása nagyon sokat jelentett, nagyon fontos szituációkban érkezett ez a támogatás. Amit a Kisvárdáról eddig tudtam, hogy lehet, hogy nem a legszebben játszó csapattal fogunk találkozni a mai napon, viszont egy nagyon erőteljes, karakteres gárdával van dolgunk, egy olyan együttessel, aki soha nem adja fel a küzdelmet. Végig ezt tartottam szem előtt és erre figyelmeztettem a játékosaimat is, hogy ők se lazítsanak a koncentráción. Ezért volt, hogy nagyon sokat nyomtuk őket a kapujuk elé, mindenféle pozícióban megpróbáltunk helyezkedni, minél több helyzetet kidolgozni. Az 1-0-s vezetés után természetesen egy picivel könnyebb volt. Azt mindenki tudja, hogy ez a pálya nem nagyon fekszik nekünk, nem a hazai közegünk, de ma valahogy mégis csak olyan volt, mintha otthon léptünk volna pályára. Nagyon jó volt a légkör és a szurkolóink buzdítása nagyon sok erőt adott nekünk" - fogalmazott az újpesti edző.

Dajka László nem volt elégedett a látottakkal, szerinte játékosai nagyon pontatlanok voltak.

 

"Nagyon tompán, összeszedetlenül futballoztunk, a megszerzett labdákat két passz után visszaadtuk, szervezetlen védekeztünk, szerintem több nem volt bennünk. Szerdáról nem tudtunk szombatra lépni, a 15 órás pécsi túra sem tett jót nekünk. Az első félidő kifejezetten nem tetszett, a másodikra javultunk és egy helyzettel még így el tudtunk volna hozni egy pontot" - nyilatkozta Dajka.

 

A meccs összefoglalója: 

Újpest FC-Kisvárda 1-0 (1-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1446 néző, v.: Bognár
Gólszerző: Nwobodo (33.)
Sárga lap: Pauljevic (51.), Zsótér (70.), Nwobodo (80.), illetve Hugo Seco (55.)

Újpest: Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Sankovic - Onovo, Nwobodo, Zsótér (Szakály P., 92.), Bjarnason (Simon, 63.) - Feczesin

Kisvárda: Zöldesi - Gosztonyi, Rubus, Kravcsenko, Protics (Kovácsréti, 87.) - Lucas, Karaszjuk - Hugo Seco (Bumba, 57.), Cukalasz, Sassá (Tischler, 64.) - Grozav

Vendéglátóként az Újpest 1-0-ra legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának szombati játéknapján.

Harminc percen keresztül óriási mezőnyfölényben játszott az Újpest, a vendégek kizárólag védekeztek. Azt viszont fegyelmezetten tették, így helyzetet nem tudott kialakítani a hazai csapat. A 33. percben Nwobodo bátor egyéni megmozdulása, valamint némi szerencse kellett az újpestiek vezető találatához: az éles szögből leadott lövést a menteni igyekvő Kravcsenko fejjel csúsztatta saját kapujának rövid oldalába. Azonnal ritmust váltott, és támadásba lendült a Kisvárda, de a szünetig csak lehetőségekig jutott.
    

A hullámzó második félidőben előbb az Újpest, majd a Kisvárda tudott mezőnyfölényt kiharcolni magának, de amíg a házigazdák helyzetet is ki tudtak dolgozni, a vendégek nem jelentettek veszélyt a kapura. A középpályát mindkét csapat gyorsan játszotta át, ám a tizenhatosokhoz érve már inkább a hibák jellemezték a felek játékát. A hajrában az Újpest már a biztonságra törekedett, nem vállalt nyílt támadójátékkal kockázatot. A vendégek részéről a legnagyobb helyzetet Bumba hagyta ki, aki a 81. percben óriási helyzetben, négy méterről lőtt az üres kapu fölé.
    
Az Újpest ezzel a győzelemmel javított gyenge hazai mérlegén: a lila-fehérek pályaválasztóként nyolcadik fellépésükön másodszor nyertek, így a lehetséges 24 pontból nyolcat gyűjtöttek be. Az Újpest korábbi hazai sikerét szeptember közepén, a Debrecen ellen aratta.

Legfrissebb híreink