Vignjevics a Fradiról is elmondta a véleményét

Három játékost emelt ki az újpesti éveiből.

Forrás: ujpestfc.hu

Az nb1.hu-n is olvashattak arról, hogy új fejezet kezdődött az Újpest életében hétfőn, hiszen a hét első napján távozott a csapattól Nebojsa Vignjevics. A lila-fehérek már meg is találták Vignjevics utódját Predrag Rogan személyében.

Újpest: edzőváltás - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS - NB1.hu

 

Vignjevics 2013-ban bólintott rá az újpestiek ajánlatára. Az elmúlt években a szerb szakember kétszer is megnyerte a Magyar Kupát a fővárosi alakulattal. Ám ebben az idényben nem megy az Újpestnek, a bajnokságban 26 meccs alatt 29 pontot szerzett az alakulat. A 11. pozícióban lévő Paks is ennyi ponttal rendelkezik, vagyis az újpestieknek a bennmaradás kivívása lehet a céljuk a hátralévő meccseken.

Vignjevics az M4 Sportnak adott terjedelmes interjút. A beszélgetés során a tréner elmondta, nagyon kötődik az Újpesthez.

"Az Újpest nem egy futballklub volt a számomra, hanem maga az életem. Mindenemet eköré szerveztem. Többet voltam a csapattal az elmúlt hat és fél évben, mint a családommal, akik csak az utolsó évre költöztek ide. Nekem az Újpest volt a házasságom. Ezért esett rosszul, amikor a szurkolók azt mondták, hogy „Te majd elmész, de mi mindig itt leszünk’, mert az életem részévé vált ez a klub" - hangsúlyozta az edző. 

Vignjevics a távozásával kapcsolatban elmondta, elveszítette a motivációját, ezért kellett meghoznia ezt a döntést.

"Nem tudtam volna kirántani a csapatot a gödörből. A gondok nem idén kezdődtek, hanem három éve, amikor a szurkolók és a tulajdonos, Duchatelet között megromlott a viszony. Ez természetesen kihatott a csapatra is, a szurkolók az én távozásomat is elkezdték követelni, de a tulajdonos kitartott mellettem. Végül abban az évben megnyertük a kupát és bronzérmesek lettünk" - emlékezett vissza a tréner.

Címervita: az újpesti szurkolók legújabb közleménye - NB1.hu

 

Vignjevics az elmúlt évek során megtapasztalhatta a Derbi hangulatát. Kijelentette, a Fradi edzőivel jó viszonyt ápolt.  

"A legnagyobb rivális számomra a Ferencváros volt, de ennek ellenére nemcsak Rebrovval és Thomas Dollal volt jó a kapcsolatom, hanem az egész klubnak megadtam a tiszteletet. Kaptam is tőlük egy kedves üzenetet, amit ezúton is köszönök. A rivalizálás mindig a tiszteleten alapult, soha nem gyűlöltem őket, mert az ellenfelet láttam bennük, nem ellenséget" - mutatott rá Vignjevics.

Vignjevics három játékost is kiemelt az újpesti időszakából. Érdekesség, hogy mindhárom futballista légiós.

 

"Nem tudok egy játékost kiemelni az elmúlt hat évből, ezért inkább hármat is mondok. (Mbaye) Diagne, (Enisz) Bardhi és (Souleymane) Diarra. Diarra sosem érte el azt a szintet, mint Diagne és Bardhi, mert a mentalitásával komoly gondok voltak. De nagyon szerettem. Diagne-nál mindenki láthatta, hogy tökéletes gólszerző, de vele sem volt könnyű együtt dolgozni. Bardhi viszont nagyszerű személyiség, ezért is alakult neki a legjobban a pályafutása (az Újpesttől a spanyol Levante csapatához szerződött az észak-macedón középpályás). Ők hárman voltak a legjobb képességű játékosaim az elmúlt hat és fél évben" - mondta.

 

Nebojsa Vignjevics készen áll arra, hogy új csapatot vegyen át. Úgy véli, az Újpestnél jobb edzővé és jobb emberré vált. Azt is megjegyezte a mester, hogy az Újpest-Honvéd találkozót a helyszínen tekinti meg.

"Öt mérkőzése lesz az Újpestnek hazai pályán, most szombaton a Honvéd elleni rangadó. Megnyerték szerdán a kupát, biztosan fáradtak lesznek és nagy ünneplés volt náluk éjszaka. Fizikálisan és érzelmileg is nehéz lesz felkészülni erre a meccsre, ezért az Újpestnek nagy esélye van a győzelemre. A sok hazai mérkőzés miatt az Újpestnek a saját kezében van a sorsa, az új edzővel motiváltak lesznek, és remélhetőleg felébrednek. Nincs kétségem afelől, hogy bent marad az élvonalban a csapat" - zárta mondandóját.

Legfrissebb híreink