Vidi-ZTE: még nem szabad összehasonlítani az edzőket

Az újabb lüktetés reményében.

Forrás: ZTE FC

Márton Gábort, azok után, hogy kinevezték a MOL Fehérvár FC szakvezetőjévé, rögtön előző csapatához, a Zalaegerszeghez utazhatott. És a két csapat pont olyan mérkőzést játszott, amire számítani lehetett: lüktető, változatos volt az összecsapás, gólok is voltak szép számmal, mert 3-3 lett a végeredmény.

Márton, a mérkőzést felvezető előzetesében nem ok nélkül hozta fel a két csapat, első fordulóban, egymás ellen lejátszott mérkőzését. Mint ahogyan a további statisztikai mutatókat sem:

„"Hogyha ránézünk a statisztikákra, láthatjuk, hogy a Zalaegerszeg a legutóbbi öt mérkőzéséből, csak egyszer szerzett 3 pontot, egy győzelem mellett négyszer is vereséget szenvedtek. Ennél a teljesítménynél mindenképp többre képes a csapatuk hosszabb távon. Ugyanebben a viszonylatban mi két győzelem és két döntetlen mellett egyszer szenvedtünk vereséget. A múlt heti mérkőzésünkön elégedett voltam a helyzetek kialakításával,  azonban a helyzetkihasználásunk hagy még kívánnivalót maga után. Legutóbb a ZTE ellen 3-3-as döntetlent játszottunk, a rúgott gólok számával ez esetben is elégedett lennék, azonban a kapott gólok számát igyekszünk nullára redukálni a szombati mérkőzésen. Ismerjük a Zalaegerszeg játékát, bízom benne, hogy sikerrel vesszük a mérkőzést."

Boér Gábor, Márton utódja, először bizonyíthat ebben a bajnokságban vezetőedzőként az élvonalban, ami életkorának köszönhető, mert tehetsége, tudása és alázata már most feljogosítja arra, hogy még nagyon sokáig a legjobbak között dolgozhasson.

A ZTE ugyanis, mely gárdának totálisan kicserélődött a játékoskerete a bajnoki rajt előtt, stabil középcsapat. Ráadásul, mindenkire, mindenhol veszélyes. Az Újpest elleni meccse elmaradt a zalai gárdának, így biztos, hogy játékra éhesen lépnek majd pályára a játékosai.

Mártont és Boért egyébként nem szabad összehasonlítani, hiszen előbbi rutinos, sokat megélt szakember, utóbbi még a pályája elején jár. Azt viszont pontosan tudja, hogy nem a csapata a találkozó esélyese. Ettől még persze nem úgy utaznak el Fehérvárra, hogy eleve feladják a találkozót:

Legfrissebb híreink