Vidi-ZTE: igaza lesz-e Waltnernek?

Figyelmeztetés a nagy visszatérőtől.

Forrás: molfehervarfc.hu

Az NB I 12. fordulójának vasárnapi zárómeccsén a MOL Fehérvár a ZTE-t fogadja.

A fehérváriak az 5., a zalaegerszegiek a 7. helyet foglalják el a tabellán. Idei két mérkőzésükből egyet a fehérváriak nyertek, egy pedig döntetlennel zárult - a jelenlegi forma is picivel a Vidi felé billenti a mérleget, hisz a zalaegerszegiek a legutóbbi fordulóban 5-0-ra kaptak ki Kisvárdán.

A fehérváriak nemrégiben visszatérő védője, Hangya Szilveszter nyilatkozott a meccset megelőzően.

"A ZTE legutóbb ugyan 5-0-ra kikapott Kisvárdán, azelőtt azonban zsinórban háromszor nyertek, többek között legyőzték idegenben a Ferencvárost is, szóval hiba lenne részünkről, ha a Kisvárda elleni vereségükből indulnánk ki. Arra számítok, hogy mi fogunk dominálni a ZTE ellen, de nagyon fontos lesz, hogy jó százalékban használjuk majd ki a lehetőségeinket, hiszen mindenképp nyerni szeretnénk, hogy kapaszkodni tudjunk a tabellán az élmezőnyhöz. Nehéz hónapokon vagyok túl, több mint fél év után tértem vissza. Néhány meccset az NB III-ban játszottam, aztán pályára léptem az NB I-ben és a MOL Magyar Kupában is. Keményen dolgozom azért, hogy ismét a legjobb formámba kerüljek és jó játékkal tudjam majd a csapatot segíteni."

Waltner Róbert még a Kisvárda elleni mérkőzés után nyilatkozott.

„A Kisvárda megérdemelten nyerte a mérkőzést, de azt gondolom, hogy ekkora különbség nincs a két csapat között. Két ellentétes félidő volt, az első félidőben jobban érvényesült a Kisvárda akarata, mivel agresszívabbak és motiváltabbak voltak, mint mi. A második félidőben változtattunk és mindent megtettünk annak érdekében, hogy gólt szerezzünk és habár volt lehetőségünk; nem sikerült betalálni. Nem véletlenül vezeti a bajnokságot a Kisvárda, tudtuk, hogy jól kontráznak, mi pedig mentünk a szépítésért, hogy legyen esélyünk a döntetlenre. Nem így lett, meg tudtak minket kontrázni és így csúnya vereséget szenvedtünk. Azt gondolom, ha ebből tanulunk és visszamegyünk arra az útra, amin az előző három fordulóban voltunk, akkor ebből profitálhatunk. Nekünk úgy van esélyünk mérkőzéseket nyerni, ha megvan az alázat és a szorgalom csapatszinten és egyénileg is, akkor sikerekben lehet részünk.”


Hogy meglesz-e az alázat és a szorgalom, a 17.30-kor kezdődő találkozón kiderül.

Legfrissebb híreink