Vidi-verőhöz látogat az éllovas, kupameccs után, bajnokin is Paks-Honvéd - ELŐZETES

Fejér megyei rangadó, és “hatpontos” debreceni meccs a 24. fordulóban.

Forrás:

Szombaton az NB I 24. fordulójával folytatódnak az élvonal küzdelmei.

Zalaegerszegi TE - Ferencvárosi TC

A listavezető, és egyben címvédő Ferencváros Zalaegerszegre látogat, amely Márton Gábor érkezése óta új lendületet kapott, az előző forduló legnagyobb meglepetését produkálva, idegenben nyert a Mezőkövesd ellen (2-1). Sőt a ZTE a Magyar Kupában visszavágott a Vidinek a bajnoki vereségért, és a székesfehérvári visszavágóra kétgólos előnnyel utazhatnak majd a kék-fehérek (2-0). Kérdés, hogy a szerdai kupatalálkozó mennyit vett ki az egerszegi játékosokból, mindenesetre egy zöld-fehérek elleni bravúros eredmény, illetve egy paksi pontvesztés esetén, Radó Andrásék elkerülhetnének a kieső pozícióból.

Puskás Akadémia - MOL Fehérvár FC

A második, a Fraditól három ponttal lemaradó MOL Fehérvár FC rangadót játszik szombaton, a negyedik Puskás Akadémiához utaznak Juhászék. A kupameccsen több játékosát is pihentető, illetve kevesebbet szerepeltető Carrillo mester csapatának van miért revansot vennie, hiszen a Puskás Akadémia ősszel 3-1-re nyert a MOL Arénában.

Kaposvári Rákóczi FC - Mezőkövesd-Zsóry SE

A Mezőkövesd a már-már biztos kiesőnek elkönyvelt Kaposvárhoz látogat, Waltner Róbert alakulatának valóban az utolsó esélye a szombati, hogy tegyen egy halvány lépést a bennmaradás felé. Kuttor Attila csapata a győztes kupameccs után (1-0, idegenben a Puskás Akadémia ellen) a pontvadászatban is feledtetné a ZTE elleni bajnoki fiaskót.

Paksi FC - Budapest Honvéd FC

A Paks a Honvéd ellen ismételheti meg három napja lejátszott Magyar Kupa találkozót, az ott elért 0-0-nál mindkét együttes jobb játékot remél a bajnokin.
Böde Dánielék hazai pályán győzelmi kényszerrel lépnek pályára a Sannino mestert továbbra is nélkülöző Honvéd ellen, hiszen Osztermájer Gábor együttese csak a 10. helyet foglalja el a tabellán, és csak két pont az előnye a kiesés elől menekülő ZTE előtt.

Diósgyőri VTK - Újpest FC

A tavasszal szárnyaló Diósgyőr a több sebből vérző Újpestet fogadja, Feczkó Tamásék újabb győzelemmel zárkóznának az élbolyhoz, míg a gödörben lévő Újpestet újabb rossz eredmény esetén a kiesés szele is megcsaphatja.

Debreceni VSC - Kisvárda Master Good

A forduló rangadóját Debrecenben rendezik, ahová Bódog Tamás csapata látogat.
A Loki zsinórban három vereséggel a háta mögött érkezik a "hatpontos" mérkőzésre, míg az edzőváltás után egyre masszívabb csapat benyomását keltő Kisvárda győzelem esetén nagy lépést tenne a bennmaradás eléréséhez. 

A  24. forduló programja: 

17.00

PAKSI FC - BUDAPEST HONVÉD
DVTK - ÚJPEST FC
PUSKÁS AKADÉMIA FC - MOL FEHÉRVÁR FC
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC - MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
DVSC - KISVÁRDA MASTER GOOD

19.30

ZTE FC - FERENCVÁROSI TC
 

Legfrissebb híreink