Vidi-Újpest: igaz lett a régi mondás – REAKCIÓK

Az elkeseredés beszélt a lilák vezetőedzőjéből.

Forrás:

Eleve a MOL Fehérvár FC volt az esélyese a tegnap esti, Újpest elleni hazai bajnokijának, de azok után meg pláne az lett, hogy a lila-fehérek tegnap napközben bejelentették, hogy a koronavírus mellett sérüléshullám is sújtja a csapatukat.

A találkozó egyébként nagyjából 1 órányi játék után dőlt el, mert Stopira az 58. percben megszerezte a vezetést, majd három perccel később Funsho kettőre növelte a hazaiak előnyét. A vége meg 5-1 lett.

Az újpestieknek az lehet nagyon kicsi kis örömforrás, hogy a visszatérő Beridze megszerezte az első gólját a találkozón, igaz, akkor már 5-0 volt...

"Tartottunk egy kicsit a mérkőzéstől a csütörtöki EL-kiesés után, az utazás és a karantén sokat kivett a csapatból. Azonban a játékosok kiváló választ adtak, az elejétől fogva irányították a mérkőzést, rendkívül jól játszottak. Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, ennek ellenére az első gól viszonylag sokat váratott magára. A vezető gólunk után végre kiszakadt az a bizonyos gólzsák. A régi mondás, miszerint: rúgj egy gólt és megtanulsz focizni, megállta a helyét a mai mérkőzésen. Az első gól után még agresszívabb és még agilisabb játékot kezdtünk el játszani, innentől kezdve pedig futószalagon jöttek a helyzetek. Összességében megérdemelten győztünk ilyen különbséggel" – mondta Márton Gábor, a Vidi szakvezetője.

Az Újpest nem kezdte jól a bajnokságot, 6 meccs után 7 szerzett ponttal a 9. helyen áll a tabellán, 3 egységgel megelőzve az utolsó, eddig eggyel kevesebb mérkőzést játszó Diósgyőrt.

"Igazság szerint nem lehet túl sok mindent hozzáfűzni a mai mérkőzéshez. Gratulálok a MOL Fehérvárnak és Márton Gábornak a fölényes győzelemhez. Ma este a csapat szenvedély és győzni akarás nélküli játékot produkált, szomorú nap volt számunkra és a szurkolóink számára is. Minden párharcot elvesztettünk, nem voltunk koncentráltak, nem fókuszáltunk megfelelően a játékra, nem használtuk ki az adódó lehetőségeinket. A csatáraink elvesztették a labdákat, a védőink pedig nem tudták felvenni a versenyt a fehérvári csatárokkal. Csúfos a vereség, még annak ellenére is, hogy az első félidő után, még 0-0-val mentünk a szünetre. A jövőben bátrabbnak kell lennünk, vissza kell találnunk a győzelem útjára" – szomorkodott a lefújás után Predrag Rogan, a vendégek mestere.

A Vidi győzelmével a tabella élére állt, 1 ponttal előzi meg a nála eddig 1 meccsel kevesebbet játszó Ferencvárost.
 

Legfrissebb híreink