Vidi: szinte lehetetlen küldetés – reakciók

Sorok rendezésére készülnek Kisvárdán.

Forrás:

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a MOL Fehérvár FC győzelmével ért véget a Kisvárda elleni mérkőzése, a Vidi 3-0-ra nyert. A fehérvári győzelem azt jelenti, hogy egymás elleni hetedik NB I-es bajnokijukon sem tudott győzni a Kisvárda, amelynek véget ért nyolcmeccses veretlenségi szériája is. Így az is biztossá vált, hogy Márton Gábor csapata a második helyen telelhet.

"Remek mérkőzésen vagyunk túl, az első másodperctől az utolsóig nagyszerűen futballozott a csapatom. Úgy érzem, a végeredmény nem tükrözi hűen a mérkőzés képét. A korábbi meccseken is sok helyzetet sikerült kialakítanunk, de annyit szerintem még egyszer sem, mint amennyit a Kisvárda ellen. Sajnos sok helyzetet elpuskáztunk ezúttal is, de ettől függetlenül minden elismerésem a játékosoké, hiszen játékban fantasztikusat produkáltak. Sikerült szépen befejeznünk ezt az egyébként felemás őszi szezont. A bajnokság első felében sok pontot veszítettünk amiatt, hogy nem tudtuk lezárni a meccseket, pedig a lehetőségünk erre szinte minden alkalommal megvolt. Összességében nem mondhatom azt, hogy elégedett vagyok a mögöttünk lévő fél szezonnal, nyilván mi is hibáztunk, én is hibáztam, emiatt kis csalódással tekintek vissza. Amikor elkezdtük a bajnokságot, akkor úgy számoltam, hogy mostanra több pontunk lesz, mint amennyit végül sikerült megszereznünk. Ha visszanézzük a meccseink nagy részét, akkor láthatjuk, hogy minden esélyünk megvolt arra, hogy jóval több ponttal vonuljunk a rövid téli pihenőre. Tavasszal mindenképp előrébb kell lépnünk. Egyszer sem lettünk lefocizva, de rögzített szituációkból nagyon sok elkerülhető gólt kaptunk. Ha tudunk így futballozni, mint ma a Kisvárda ellen, akkor nem is lehet más a célunk, mint az, hogy tavasszal végig így játsszunk, még akkor is, ha tisztában vagyok azzal, hogy szinte lehetetlen minden meccsen ilyen jól játszani, de erre kell törekednünk!" - mondta Márton a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

Az a Kisvárda, mely csapatot sokan féltettek a bajnokság elején, hogy csak a kiesés elkerüléséért folytatott harc részese tud lenni, jelenleg a negyedik helyen van, a 2020-ból hátralévő többi mérkőzés végeredményétől függetlenül mindenképpen a középmezőny tagjaként telelhet majd. Azaz, nyugodtan kijelenthető, hogy a Supka Attila vezette szakmai stáb remek munkát végzett.

"Előre tudtuk azt, hogy nehéz mérkőzés vár ránk a MOL Fehérvár FC otthonában, hiszen egy rendkívül jó csapat otthonában léptünk pályára. Az elmúlt hetekben a legtöbb csapathoz hasonlóan mi is rengeteg problémával küzdöttünk, nálunk is megjelent az első számú ellenség, a vírus. Emiatt több meghatározó játékosomra sem számíthattam a mai napon. Sajnos nem tudtuk most azt a játékot játszani, amire képesek vagyunk. Az első félidőben a Vidi nagyon ránk jött, rengeteg helyzetet dolgozott ki a hazai csapat. A félidő közepétől aztán úgy éreztem, sikerült kiegyenesednünk, akkor voltak veszélyesebb támadásaink is, de az is igaz, hogy helyzetbe nem nagyon tudtunk kerülni. A második félidő legelején gólt kaptunk, pedig arra készültünk a szünetben, hogy esetleg mi találhatunk be a Vidi kapujába, és akkor talán sikerül ponttal távoznunk, végül nem így történt. Azonban ez is a mi csapatunk, ugyanez a gárda korábban fordulókon át maradt veretlen és fontos győzelmeket szerzett a bajnokságban. Bízom benne, hogy a téli szünetben sikerül rendeznünk a sorainkat és tavasszal ismét sikerül egy jó fél szezont produkálnunk” - mondta Supka Attila.

ELŐZMÉNYEK

 

VIDEOTON-KISVÁRDA 3-0

Egy izgalmas mérkőzésen otthon tartott mind a három pontot a Fehérvár a Kisvárda ellen. A hazai csapat az ellenfele fölé nőtt, akár több góllal is nyerhetett volna a helyzetei alapján, de sok minden kimaradt. Nagyon fontos ez a három pont, ezzel még életben maradtak a Vidi bajnoki reményei.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: FUNSHO BAMGBOYE

Két gólt szerzett, remekül játszott az egész meccsen. Közel állt hozzá, hogy megszerezze az első mesterhármasát a magyar élvonalban, ám a hosszabbításban kihagyott egy hatalmas helyzetet.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: PETRJAK GÓLJA

A második félidőt nagyon erősen kezdte a Fehérvár, 16 másodperc alatt betalált Ivan Petrjak, ezzel elvette a Kisvárda esélyét arra, hogy visszajöjjön a meccsbe.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

8. perc: Zivzivadze cselezgetett a jobb oldalon, majd középre adta a labdát, Bambgboye teljesen üres volt a hosszún és 7 méterről a kapuba lőtt. 1-0

46. perc: Petrjak kapott mélységi indítást, majd befelé cselezett és a jobb oldalról kilőtte a rövid felsőt. 2-0

87. perc: Pinto adta be a labdát, ám Nikolics elől tisztáztak a védők, de Bamgboye elé kerül a labda, aki 14 méterről a kapuba emelt. 3-0

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Idén már nem lépnek pályára a felek, januárban a Vidi Újpestre utazik, míg a Kisvárda a Mezőkövesdet látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

MOL Fehérvár FC - Kisvárda Master Good 3-0 (1-0)
Székesfehérvár, zárt kapuk mögött, v.: Káprály
Fehérvár: Rockov - Bolla, Rus, Stopira, Hangya - Alef, Pinto (Szabó L. 88.) - Bamgboye, Houri, Petrjak (Géresi 83.) - Zivzivadze (Nikolics 71.)
Kisvárda: Minca - Melnyik, Rubus, Datkovic, Hej - Lucas, Cukalasz (Szőr 67.) - Kovácsréti (Horváth Z. 55.), Bumba (Zlicic a szünetben), Sassá - Camaj (Navrátil 55.)
gólszerzők: Bamgboye (8., 87.), Petrjak (46.)
sárga lap: Rus (22.), illetve Datkovic (37.), Hej (49., 70.)
piros lap: Hej (70.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink