Vidi: Szabics beledöngölte a földbe az egyik legnagyobb szakmai tabut

A változtatásnak azonban vesztese is van.

Forrás: Makádi Péter

4-4-2!

A klasszikus felállás, mely a hőskor labdarúgása után, az Aranycsapat tündöklését követően kezdett el dominánssá válni a labdarúgásban, és a legtöbb szurkoló, akikért ez a játék van, talán ezt a formációit is szeretik a legjobban.

És ez az a hadrend, amire Szabics Imre vezetőedzővé történt kinevezése után átállította a Mol Fehérvár FC-t, és már most látni, hogy az eddigiek alapján az átszervezése remeknek bizonyult.

Előtte azonban kínkeserves mérkőzései voltak a Vidinek, mert hiába jutott be a Magyar Kupában az elődöntőbe (majd már Szabics vezérletével a fináléba is), a tavasza a bajnokságban katasztrofálisra sikeredett. Szalai Tamás ideiglenes vezetőedzővé történt kinevezése már sokat dobott a latba, a vele elért eredményeknek is köszönhető, hogy a fehérváriak legalább a dobogós helyezésüket megtartották.

Magyarország: visszatérhetnek a szurkolók? - NB1.hu

 

Utána érkezett Szabics, akivel egyből pontot szereztek a nagyon jó szériát futó Kisvárda otthonában, majd fölényes győzelmet arattak hazai környezetben a kupadöntő másik résztvevője, az Újpest ellen, majd következett az MTK elleni, sikeres elődöntő a kupában.

Ez a 2021-es év, de lehet, hogy az egész 2020/21-es kiírás egyik legjobb mérkőzése volt, a Vidi tényleg nagyon jó meccsen és nagyon jól játszva nyert 2-1-re.

És ismét működött Szabics egyik legnagyobb dobása, amivel egy tabut döngetett bele a földbe, ráadásul jó keményen.

Eddig ugyanis sokan úgy voltak vele, hogy Nikolics Nemanja és Budu Zivzivadze nem képes együtt egyszerre a pályán lenni, hiszen mindketten csúcspozícióba tolt támadók (voltak eddig...), akiknek specialitásuk a kapu elé való érkezés.

Szabics viszont egyszerre szerepelteti őket, aminek eredményeként Nikolics duplázott az Újpest ellen, az MTK ellen meg a győztes, továbbjutást jelentő gólt szerezte.

A felállás szerint (és ezt most nagyon egyszerűen meséljük el) Zivzivadze lebirkózza, kifárasztja az ellenfeleket és megtartja a labdát, valamint a beadásoknál elviszi az embereket Nikolics elől, akinek nem kell annyit verekednie, ellenben a támadások felépítéséből is hatékonyan kiveszi a részét.

A Vidi, Szabics kinevezése utáni menetelésének még egy másik fontos szereplője Ivan Petrjak, aki ihletett formában és hozzáállással futballozik (duplázott az Újpest ellen, a mezőny egyik legjobbja volt a Hidegkutiban), elszenvedője viszont Lyes Houri, aki viszont kiszorult a kezdőcsapatból.

A Bűvész addig szervező középpályás volt, a védekezésből viszont nem igazán vette ki a részét. Nagyon technikás, jó futballista, de Szabicsnál a jelek szerint nem fér bele, ha valaki nem tud a pálya közepén megfelelő hatékonysággal támadásokat megszűrni.

Legfrissebb híreink