Vidi-stadion: a Honvéd az egyetlen kivétel

Meglepő, ki szerezte az első vendéggólt.

Forrás: molfehervarfc.hu

500 nappal ezelőtt avatta fel a Videoton a MOL Aréna Sóstót egy Újpest elleni bajnoki mérkőzéssel, azóta számos érdekes történet született a stadionban, ezekről készített egy összeállítást a molfehervarfc.hu.

Az első bajnoki meccs előtt Pixa szórakoztatta a fehérvári publikumot, akit Fluor Tomi és a Wellhello követett. Ezután a város 400 táncosa adott elő egy látványos koreográfiát, majd lézershow következett. Dr. Cser-Palkovics András polgármester beszédet mondott, majd az egybegyűltek elénekelték közösen a himnuszt. Andó-Szabó Sándor sípszavára az ünnepélyes kezdőrúgást a Vidi legendái, Kovács József és Karsai László végezték el. A mérkőzésre 11 251 szurkoló látogatott ki.

A 90 perc során a küzdelemé volt a főszerep, nem sok helyzet adódott a csapatok előtt. Az első találatot Juhász Roland szerezte Milanov szöglete után, a 60. perchez közelítve. A csapatkapitány góljával nyerte meg az Újpest elleni stadionavatót a Vidi.

Eddig 25 bajnoki meccset játszott a Fehérvár az új stadionban, 16 győzelem, 3 döntetlen és 6 vereség a mérleg, a gólarány 45-28. Hodzic szerezte a legtöbb gólt a stadionban, míg Kovácsik az összes bajnokit végigjátszotta.

Az első bajnoki gólt a MOL Aréna Sóstóban Petrjaktól kapta a Vidi, aki akkor még a Ferencváros játékosa volt. Petrjak egy másik történelmi tettet is végrehajtott, ő szerezte az első mesterhármast a stadionban, idén februárban a ZTE ellen.

Az elmúlt 500 napban 5 Magyar Kupa-meccset játszott itt a Vidi, mind az ötöt megnyerte a fehérvári csapat, ráadásul gólt sem kapott. Az első kupameccs a Taksony ellen volt, ahol 3-0-ra nyert a Videoton.

Az NB I-ben szereplő összes csapat szerzett már itt gólt, egy kivételével, A Honvéd még nem talált be az új fehérvári stadionban.

Legfrissebb híreink