Vidi-Puskás Akadémia: mintha az előző bajnokság lenne

Fókuszban a látvány.

Forrás: MOL Fehérvár FC

Mindig különleges csemegének számít a MOL Fehérvár FC és a Puskás Akadémia egymás elleni csatája, Többször volt már, hogy feszült volt a találkozó, olyan is volt, hogy elszabadultak az indulatok, ezek mind azt jelzik, hogy igazi presztízsrangadóról van szó.

És most pláne így van, mert a tavalyi második fogadja a tavalyi harmadikat, de az az állítás is igaz, hogy a mostani második fogadja a mostani harmadikat.

"Nem volt túl sok időnk a pihenésre a vasárnapi mérkőzésünk után, az év végén sorozatban követik egymást a találkozók. A tabella jelenlegi állása szerint rangadóra készülünk kedd este a Puskás Akadémia ellen. Ellenfelünk jelenleg a 3., mi pedig a 2. helyen állunk, igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk a PAFC-nál. Mindezek alapján parázs mérkőzésre van kilátás. Ellenfelünk mindent meg fog tenni azért, hogy ponttal, pontokkal távozzon tőlünk, nekünk pedig az a dolgunk, hogy ezt megakadályozzuk és növeljük pontjaink, valamint győzelmeink számát. A védekezésre és a helyzetkihasználásra nagy hangsúlyt fektetve, eredményes játékot kell bemutatnunk. Újra minőségi támadójátékot kell bemutatnunk, ahogy tettük ezt szombaton, és ha sikerül, akkor biztos vagyok benne, hogy győztesen hagyjuk el a pályát" – fogalmazott Márton Gábor, a Vidi szakvezetője a klubhonlapnak.

A Puskás Akadémia honlapja rákérdezett Hornyák Zsolt szakmai vezetőnél arra, hogy a Budafok ellen duplázó Ivan Petrjakra külön figyelmet kell-e fordítaniuk ma este (20.15-kor kezdődik a találkozó):

„Igen, csakúgy, mint az összes többi fehérvári játékosra. Jól ismerjük a Vidit, nagyszerű csapat, remek kvalitású labdarúgókkal, olyanokkal, akik bármikor képesek egy villanásra, igazságtalan lenne bárkit is kiemelni közülük. Annak kifejezetten örülök, hogy támadó szellemű, kreatív futballt preferáló csapattal találkozunk kedden, mert az ilyen meccsek a tévé előtt ülők számára is lényegesen élvezetesebbek.”

A beszélgetés apropóját az is szolgáltatta, hogy a felcsútiak (lehet persze, hogy csak átmenetileg), de győzelmük esetén megelőzhetik a fehérváriakat a tabellán:

„Az igazat megvallva az ilyesmivel nem igazán foglalkozom, sokkal inkább arra koncentrálunk, most hogyan, mivel tudnánk meglepni az ellenfelünket. Aki ismer minket, tudja, hogy minden mérkőzésen győzni akarunk, lehetőleg úgy, hogy a közönséget is kiszolgáljuk, akkor is, ha csak a képernyők előtt követhetik a mérkőzéseket. Remélem, ha gyorsan és precízen futballozunk, mindkét törekvésünkben sikeresek leszünk.”

Legfrissebb híreink