Vidi-Paks: magyar tehetség robbant be a békésen záródó meccsen 

Lesznek fontos átigazolási hírek.

Forrás:

Mol Fehérvár FC-Paks 2-2

Szakmailag már nem feltétlenül, emberileg és erkölcsileg annál nagyobb tétje volt a mérkőzésnek. A Vidiről már a forduló előtt tudott volt, hogy negyedik lesz, így indulhat a Konferencia-liga selejtezőjében, mivel a Paks elveszítette szerdán az FTC elleni kupadöntőt. Így az is eldőlt, hogy a tolnaiak nem jutottak ki Európába.

Az sem volt még hivatalosan tudott, mi lesz a két vezetőedző sorsa. Michael Boris megállapodása a bajnokság végén lejár, de van opció a hosszabbításra, míg Bognár György a kupadöntő utáni sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy tárgyalt az MTK-val, ahol a hírek szerint szakmai igazgató lenne, míg a fia, a Paksnál vele dolgozó ifjabbik Bognár György meg a vezetőedző, Bognár utódja meg Waltner Róbert, aki a tavasszal a ZTE éléről távozott.

A gólkirály, Ádám Martin sorsa is kérdéses, de amint elkezdődött a meccs, látszott, hogy nem ezekkel a dolgokkal foglalkoznak a pályán lévők, hanem iparkodtak, igyekeztek minél jobban tenni a dolgukat.

A Paksban az ifjú titán, Gyurkits Gergő először volt kezdő, remek góllal meg is szerezte a vezetést a tolnaiaknak. A kivitelezésnél annyira higgadt volt, hogy az ember elsőre azt gondolhatta, hogy számára az a legmegszokottabb dolog, hogy az NB I-ben ilyen gólokat ver a Vidinek idegenben.

A fehérváriak egyik gólfelelőse, Kenan Kodro lecsorgó után egyenlített, így a mozgalmasság gólokban is megmutatkozott. Mindkét kapusnak volt bravúrja.

Még az első félidő hosszabbításában, paksi szempontból a legjobbkor, fehérváriból meg a legrosszabbkor, ismét előnybe kerültek a vendégek, a klubikon Szabó János előzte meg remek ütemben Stopirát...

Fordulás után maradtak az izgalmak, voltak ám bőven lehetőségei az egyenlítésre a hazai csapatnak. A Vidi szerencsés góllal, de nem érdemtelenül egalizált.

A 76. percben Sajbán Máté nagy helyzetben hibázott, az edzők cserékkel igyekeztek frissíteni a csapataikat, ennek is volt köszönhető, hogy a sérüléséből felépült Hangya Szilveszter visszatérhetett a hazaiakhoz.

A második félidőben viszont érződött, ahogy haladt előre az idő az egalizálás után, hogy mindkét csapatnak nem a legrosszabb megoldás a  döntetlen.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: SAJBÁN HELYZETE
Ez volt a találkozó utolsó nagy gólszerzési lehetősége, ám rosszul találta el a labdát a paksi támadó.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: GYURKISTGERGŐ
A paksi műhelyből ismét előkerült egy igen tehetségesnek tűnő magyar srác...

GÓLOK TÖRTÉNETE:
15. p.: Gyurkits a balösszekötő helyén visszahúzós csellel csapta be Stopirát, majd 13 méterről jobbal tekert remekül, félmagasan a bal alsó sarokba. 0-1

24. p.: A jobbról középre gurított labda két paksi védő lábát is érintette, majd Kodro elé került, aki átvétel után, kissé balról, 12 méterről csavart szépen a kapuba. 1-1

45+3. perc: Jobb oldali szöglet után Szabó János megelőzte Stopirát, majd 6 méterről a jobb alsóba fejelt. 1-2

66. p.: Dárda lőtte balról erősen középre a labdát, ami Osváth lábáról pattant a bal felső sarokba. 2-2

JEGYZŐKÖNYV:

MOL Fehérvár FC - Paksi FC 2-2 (1-2)
MOL Aréna Sóstó, 4224 néző, v.:
Berke
gólszerzők: Kordo (24.), Osváth (67., öngól) illetve Gyurkits (16.), Szabó J. (45+3.)
sárga lap: Sabanov (45+4.), illetve Ádám (30.)
Fehérvár: Kovács D. - Nego, Rus, Stopira, Sabanov, Fiola - Rúben Pinto (Lednyev 67.), Makarenko (Bamgboye, 57.) - Kodro (Hangya, 86.), Nikolics, Dárdai P. (Bese 86.)
Paks: Rácz G. - Osváth (Nagy R., 82.), Kovács N., Szélpál, Vas G., Szabó J. - Windecker, Gyurkits (Balogh B., 67.), Szabó B. (Haraszti, 67.) - Ádám, Sajbán

Tabella a linkre kattintva érhető el

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:

FRISSÍTÉS:

21.41:

FRISSÍTÉS: 23.33

Legfrissebb híreink