Vidi-Paks: késő esti harc az első sikerért - ELŐZETES

Melyik csapatnak sikerül jobban javítani a hibákon?

Forrás: molfehervarfc.hu

A Ferencváros-DVTK találkozó elmaradása miatt egy meccset rendeznek szombaton az NB I-ben: 21 órától a MOL Fehérvár a Paksot fogadja (tv: M4 Sport). 

A felek az előző idényben abszolút "elosztották" az egymás közötti dolgokat: előbb Pakson a Vidi, majd Székesfehérváron a Paks nyert 2-0-ra, a harmadik, Tolna megyei meccsen 0-0-s döntetlennel végeztek.

Egyik csapatnak sem sikerült a legjobban a 2020/21-es szezon rajtja, a fehérváriak fordulatos, lendületes 3-3-at játszottak Zalaegerszegen, míg a Paks kikapott stadionavatóján 2-1-re az Újpesttől. Mindkét gárdának megvoltak ugyanakkor a lehetőségei akár a győzelemre is, nem csoda, hogy a játékosok ezt a vonalat is kiemelték mérkőzés előtti szavaikban.


Evandro (a MOL Fehérvár játékosa): "Egyfelől boldog vagyok, hiszen az első vidis tétmeccsemen sikerült gólt szereznem az NB I-ben, másfelől viszont csalódottság is van bennem az eredmény miatt, úgy érzem, két pontot veszítettünk az első fordulóban. Ezen a héten nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy a hibáinkat kijavítsuk. Nagyon várom már, hogy bemutatkozhassak hazai környezetben, a MOL Aréna Sóstóban is. Külön öröm számomra, hogy erre a találkozóra már a 3 éves gyermekem is kilátogathat, ez lesz az első alkalom, hogy vidis felszerelésben láthat játszani. Hazai környezetben szeretnénk szurkolóinkat nem csak jó játékkal, de győzelemmel is kiszolgálni."

Szabó János (a Paks játékosa): "Sajnos nem tudtuk úgy nyitni az idényt, ahogy szerettük volna, és, hogy mindez itthon volt, a közönségünk előtt, nagyon bosszantó. Legutóbb viszont sikerült legyőznünk a Vidit idegenben, remélem, ezt most is meg tudjuk majd ismételni. Nagyon nehéz meccsre számítok, hisz’ gondolom, Ők is elkezdenék gyűjtögetni a pontokat, ahogy mi is. Az, hogy ez alkalommal nem a nagy hőségben játszunk majd, segíthet, de, hogy mennyire, az teljesen csak a kilencvenedik perc után fog kiderülni. Ellenfelünknek új edzője van, ami biztos megdobja a csapatot, ami pedig minket illet, tilos annyit rontanunk, mint a múlt hétvégén. Gondolok itt a saját hibámra is. Nehezen, de egyértelműen lehet sanszunk, pláne, ha baki nélkül le tudjuk hozni a találkozót."

 

A találkozó 21 órakor kezdődik a MOL Aréna Sóstóban.

Legfrissebb híreink