Vidi-Paks: a vezetőedzők sorsa

Ismét van mit ünnepelniük a paksiaknak.

Forrás: Paksi FC

Az utolsó fordulóra eldőlt, hogy a negyedik helyen végző Mol Fehérvár FC lesz a negyedik résztvevője a magyar csapatok közül az európai kupaporondnak, mert az FTC megnyerte a Magyar Kupa döntőjét a Paks ellen szerdán, ami azt jelentette, hogy a dobogó utáni legjobb helyen végzett csapat ért révbe ebben a diszciplínában. 

Az a végeredmény azt is jelentette, hogy a tolnaiak nem jutnak ki Európába.

A Vidi borzalmasan kezdte a 2022-es évet, a bajnokság végére viszont eléggé magukra találtak a fehérváriak.

"Az elmúlt nyolc, veretlenül megvívott mérkőzéshez szeretnénk a Paks ellen hozzátenni még egyet, hogy jó hangulatban zárhassuk a szezont. Úgy gondolom, összességében megérdemelten harcoltuk ki a nemzetközi kupaindulást, aminek örülünk - sajnos trófeát ebben a szezonban nem sikerült nyerni, így az EKL-indulás kellett, hogy legyen a minimális célunk az idény végére. Bár a helyezésünkön már nem változtathat a szombati bajnoki, véletlenül sem barátságos meccsre készülünk, egyrészt folytatni akarjuk a veretlenségi sorozatunkat, másrészt jó játékkal megköszönni szurkolóinknak az egész éves biztatást. Heisterre öt sárga lapos eltiltása miatt nem számíthatok majd, de nem tervezek kísérletezgetni, fontos számunkra az eredményesség a Paks ellen, hogy győzelemmel zárjuk a szezont" – mondta Michael Boris, a Vidi edzője.

Amikor Borist kinevezték, a Vidi azt jelentette be, hogy a bajnokság végéig szól a szerződése, opcióval meghosszabbítható. Így nyilván ebben a témakörben hamarosan lesznek fejlemények.

Mint ahogyan Pakson is, hiszen Bognár György a kupadöntőt követő sajtótájékoztatón elismerte, hogy tárgyalt az MTK-val, ahová a hírek szerint szakmai igazgatónak menne, a fia, ifjabb Bognár György meg a vezetőedző lenne, ő egyébként most is segíti a munkáját. Ha Bognárék távoznak, akkor a Paksnak is új vezetőedző kell, az egyik jelölt a posztra Waltner Róbert, a ZTE korábbi mestere.

A Paksnak, a végeredménytől függetlenül ezen a meccsen is lesz mit ünnepelnie, mert hivatalossá válik, hogy a Marco Rossi szövetségi kapitánytól ismét válogatott behívót kapó Ádám Martin lesz a gólkirály.

Aki iránt már vannak érdeklődések...

Kezdés 18.30-kor.

Legfrissebb híreink