Vidi: Nikolics utódja(i), Nikolics visszatérése

Szurkolói reakciók az edzőváltásról.

Forrás:

Mint jeleztük, menesztette a MOL Fehérvár FC vezetősége Marko Nikolics vezetőedzőt. Nikolics 2017 júniusa óta irányította a fehérváriakat, akikkel 2018-ban bajnoki címet nyert, utána pedig Európa-liga-csoportkörbe vezette az együttest. Szerződését tavaly nyáron 2020 nyaráig hosszabbították meg. Az utódjáról egyelőre nem közölt információt a klub.

A klub Facebook-oldalán, a közlemény alatti hozzászólásokban a drukkerek túlnyomó többsége köszönetét fejezte ki a szerb szakembernek az elért eredményekért, ugyanakkor a legtöbben egyetértenek a döntéssel, mondván, kissé fásultabb lett a csapat játékban és eredményességben egyaránt. A legtöbben arról írtak, hogy legszembetűnőbben a védekezésben esett vissza a gárda.

Van hozzászóló, aki arról ír, így már Nikolics Nemanja visszatérése is valós esély mutatkozik, mert a szerb nem feltétlenül szerette volna, hogy a támadó visszatérjen kedvenc klubjához.

A lehetséges utódokkal kapcsolatban van olyan drukker, aki Horváth Ferenc szerepvállalását emlegette, mondván, mindig jó tűzoltó, arról nem beszélve, hogy ismeri a játékoskeretet, a klub filozófiáját, ráadásul, azzal is tisztában van mindenki, hogy mit jelent számára a Vidi.

Nikolics lehetséges utódja kapcsán nem szabad elfelejteni, hogy a Vidinél az utóbbi években mindig is élt az ibériai vonal, elég csak Paulo Sousa vagy Joan Carrillo kinevezésére és elért sikereire gondolni.

Viszont van egy magyar edző, mégpedig Bódog Tamás, aki minden lehetséges edzőváltásnál téma a sajtóban. Bódog legutóbb a 2017/18-as szezonban volt vezetőedző Magyarországon, a Diósgyőrt irányította, őszinte nyilatkozatai, fanatikus munkája miatt meg nem csak a miskolci hívek szívébe lopta be magát.

Bódog május 8-án a következőket nyilatkozta az nb1.hu-nak, akkor is azért beszélgettünk a szakemberrel, mert több csapatnál is szóba került:

 

„Több csapattal beszéltem a lehetséges közös folytatásról, volt, ahova én nem kellettem, de olyan is, ahova én nem szerettem volna menni. Osztrák, szlovák és magyar élvonalbeli csapatoktól, de alacsonyabb osztályú német kluboktól is megkerestek. Pontosan tudom, hogy milyen csapatnál helyezkednék el szívesen, egy olyan helyen, ahol célok vannak, nem csak a vegetálás meg a szürkeség.”

 

FRISSÍTÉS: 14.22: Vidi: megvan, ki lesz az edző Marko Nikolics helyett - részletek a linkre kattintva érhetőek el.

Legfrissebb híreink