Vidi: nem megszokott üzlet után érkezett a tél legfontosabb igazolása

„Elrejtett”, fontos mondat nyomában.

Forrás:

A téli átigazolási szezon egyik legnagyobb fogása lehet az NB I számára Bohdan Lednev, akinek az érkezését pár nappal ezelőtt jelentette be a MOL Fehérvár FC.

A Transfermarkt által 1.5 millió euróra taksált ukránról a következőket írta a Vidi honlapja a bemutatásakor: „A 23 éves, 173 centiméter magas játékos 1998. április 7-én, Skvyra városában született, gyermekként a Dinamo Kijevben kezdett el futballozni, majd az Atlet Kijev és a Dnyipro Dnyipropetrovszk utánpótlás-csapataiban pallérozódott. 2016 nyarán igazolta le a Dinamo Kijev, melynek színeiben rögtön az első szezonjában remekül debütált a nemzetközi porondon: az UEFA Ifjúsági Ligában 7 mérkőzésen 6 gólt lőtt és 2 gólpasszt adott.

A 2017/2018-as szezonban a Dinamo második együttesében játszott, valamint bemutatkozott az első csapatban az Ukrán Kupában, majd 2018 nyarán kölcsönvette az ukrán első osztályú Zorja Luhanszk. Itt két év alatt 49 bajnokin, 8 Európa Liga-selejtezőn és 4 Ukrán Kupa-mérkőzésen lépett pályára, ezeken összesen 16 gól és 5 gólpassz fűződik a nevéhez.

2020 nyarán tért vissza a Dinamo Kijevhez, ahol a 2020/2021-es idényben mindent megnyert, amit Ukrajnában lehet: a bajnokságot, az Ukrán Kupát és az Ukrán Szuperkupát is. Csapatával bejutottak a Bajnokok Ligájába, ahol csoportmérkőzésen a Barcelona ellen debütált. Tavasszal az Európa Ligában folytathatták szereplésüket Lednevék, majd 2021 őszén ismét pályára léphetett a legrangosabb európai kupasorozatban.

Az elmúlt másfél évben a Dinamóban 20 bajnokin, három Ukrán Kupa-meccsen, egy Ukrán Szuperkupa-döntőn, öt Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen és egy selejtezőn, valamint egy Európa Liga-találkozón játszott, ezeken két gólt szerzett. Hazája U19-es válogatottjában két, U21-es nemzeti csapatában 16 alkalommal lépett pályára, utóbbiban két gólt is szerzett. Tagja volt az ukrán válogatott 2021-es Európa-bajnokságra készülő bő keretének is.”

És a közlemény utolsó mondatában egy kiemelten fontos mondat is el volt rejtve, mégpedig ez: „Bohdan Lednev az év végéig kölcsönbe érkezik Székesfehérvárra, klubunknak ezt követően opciós joga lesz a középpályás játékjogának megvásárlására.”

Фехервар сможет выкупить Леднева за 2 млн евро - журналист

Фехервар сможет выкупить у Динамо хавбека Богдана Леднева за 2 миллиона евро, о чем сообщает журналист Игорь Цыганык. По информации источника, аренда полузащитника обошлась венгерскому клубу в 100 тысяч евро. Если Леднев станет игроком Фехервара на постоянной основе, то у Динамо будет право первоочередного выкупа игрока за 3 миллиона евро.

A sportarena.com viszont újabb hírekkel szolgált az átigazolás részleteivel kapcsolatban. A jelentés szerint a Vidi 100 ezer euróért kapta meg kölcsönbe a játékost – ugye az év és nem a bajnokság végéig -, ha meg beválik, akkor a fehérvári klub megveheti 2 millió euróért, de ebben az esetben a Dinamo Kijevnek lesz elővásárlási joga a játékosra, méghozzá 3 millió euróért.

Nyugodtan kijelenthető, a megállapodás nem mindennapi és eddig nem is megszokott.

Legfrissebb híreink