Vidi-MTK: álomszerű bemutatkozás

megérte Spanyolországból igazolni.

Forrás: Patkós Imre

MOL FEHÉRVÁR FC-MTK 2-1

Egy igazi rangadóval zárult a szombat az NB I-ben, Fehérvárra látogatott az MTK.

A találkozót egyértelműen a hazai csapat kezdte jobban, sorra dolgozta ki a helyzeteket. A 10. percben Nikolics be is talált a kapuba, Heister beadását követően, azonban a bíró a VAR segítsége után érvénytelenítette a gólt les miatt.

Ezek után sem lett unalmasabb a meccs, folyamatosan dolgozták ki a lehetőségeket a csapatok. A 21. percben Petrjak beadását követően Dárdai járt nagyon közel a gólszerzéshez, majd a 41. percben Grozav lőtt egy hatalmas kapufát 19 méterről. Három perccel később azonban már sem Kovácsik, sem a kapufa nem tudta hárítani Grozav próbálkozását, így az MTK vonulhatott előnnyel a szünetre.

A második félidő elején nagyon érződött a Vidin, hogy görcsös. Folyamatosan próbálkoztak a fehérváriak az egyenlítéssel, de csak nem akart összejönni. Aztán a 71. percben Heistert buktatta Varju a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest ítélt, a döntését a VAR is megerősítette, majd Kodro értékesítette is a helyzetet. A spanyol élvonalból érkezett csatár a 79. percben megduplázta a csapata és saját góljainak számát, ezzel meg is szerezve a vezetést.

A folytatás rettentően nagy izgalmakat már nem tartogatott, ugyan mind a két oldalon voltak lehetőségek, de ezek meddőnek bizonyultak. A hazai ultrák egyébként kifejezetten jó hangulatot teremtettek, sokat hozzáadtak a meccsélményhez. Kenan Kodro pedig jobb bemutatkozásról nem is álmodhatott volna, úgy tűnik, hogy nagyon jól járt vele a Vidi.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: KENAN KODRO

A spanyol élvonalból igazolt futballista 3 pontot ért ezen a meccsen a Vidinek. Mind a két fehérvári gólt ő szerezte, tulajdonképpen ő döntötte el a meccset.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A TIZENEGYES

A Vidi nagyon görcsös volt az egyenlítésig, de miután Kodro értékesítette a büntetőt, mintha átszakadt volna egy gát. Kodronak is jót tett, hiszen pár perc múlva szerzett egy újabb gólt.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

44. p.: Weir jobb oldali beadását követően, Grozav előzte meg Kojnokot és a bal sarokba fejelt. 0-1!

72. p.: Varju buktatta Heistert a tizenhatoson belül, büntető. A labda mögé a frissen igazolt Kenan Kodro állt oda, aki értékesítette a lehetőséget. 1-1!

79. p.: Makarenko adott középre balról, majd Kenan Kodro hat méterről a jobb alsóba fejelt. 2-1!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A válogatott szünet utáni fordulóban a Vidi a Mezőkövesd vendége lesz, míg az MTK Paksra látogat.

JEGYZŐKÖNYV:

MOL Fehérvár FC - MTK Budapest 2-1 (0-1)
MOL Aréna Sóstó, 2146 néző v.: Pintér Cs.
Fehérvár: Kovácsik - Kojnok (Lüftner a szünetben), Rus, Musliu, Heister - Dárdai (Kovács I. 62.), Szendrei, Makarenko, Petrjak (Jallow 89.) - Zivzivadze (Szabó L. 80.), Nikolics (Kodro 62.)
MTK: Mijatovic - Varju (Kocsis B. 83.), Perkovic, Nagy Zs. - Palincsár (Haraszti 83.), Weir, Ramadani, Dimitrovic (Kata 66.), Nagy B. (Balázs B. 66.) - Miovski, Grozav (Vancsa 77.)
gólszerző: Kodro (73. - 11-esből, 79.), illetve Grozav (45+1.)
sárga lap: Weir (19.), Dimitrovic (59.), Ramadani (68.), Varju (72.), Grozav (75.), Perkovic (88.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

REAKCIÓK:

 

Legfrissebb híreink