Vidi: Márton kifakadt

Bognár és a dobogó.

Forrás: molfehervarfc.hu

Mint arról beszámoltunk, a Paks az NB I 13. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén 1-0-ra verte a MOL Fehérvárt. A lefújást követően a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Bognár György (Paks): "Úgy gondolom, az egész mérkőzésen jól játszottunk. Jó döntés volt, hogy nem alkalmazkodtunk a Fehérvárhoz, hoztuk azt a játékot, amit eddig mutattunk. Egyetlen egy olyan periódust nem tudok mondani az összecsapásról, amikor ellenfelünk jobb lett volna nálunk. Lehetőség adódott mindkét oldalon, de tiszta helyzeteink csak nekünk voltak. Végig úgy éreztem, hogy a Vidiben több van, a középpályás labdaszerzéseikből jól mentek át támadásba, ezekben volt a veszély, viszont mi elöl, középen és hátul is kiváló teljesítményt nyújtottunk. Csapatként nagyszerűen működünk együtt, egyéni teljesítményből meccsenként lehet eggyel-kettővel több. Eltelt pár hónap, ami a játékosokat dicséri, nem véletlen állunk a harmadik helyen, viszont hosszú még a vége! Persze jó ránézni a tabellára, amint az látszik, van létjogosultsága annak, amit csinálunk."

Márton Gábor (MOL Fehérvár): "Nehezen indult számunkra a mérkőzés, az elején kicsit megilletődötten játszottunk, de aztán kiegyenesedtünk, megvoltak a lehetőségeink, igaz a másik oldalon a Paksnak is voltak helyzetei. A végén egy pontrúgást követően sajnos elveszítettük a meccset, pedig ennek kellene a futball legegyszerűbb részének lennie, mégis sorozatban pontrúgásokból kapjuk a gólokat. Rendszeresen átbeszéljük, gyakoroljuk ezeket a szituációkat, ennek ellenére szinte az egész őszünk arról szólt, hogy meccseket és értékes pontokat veszítettünk amiatt, hogy rögzített szituációkból gólokat kaptunk. A döntetlennel sosem vagyok elégedett, ma sem egyeztem volna ki egy ponttal itt Pakson, én mindig nyerni akarok és a csapatommal mindig győzelemre is játszunk, szerintem azt mindenki láthatja, hogy a játékosok mennek előre, sajnos alkalmanként még fejetlenül. A Paks az egyik nagy hibánkat ma kihasználta és végül a hazaiak szerezték meg a 3 pontot. Gratulálok a Paksnak!"


ELŐZMÉNYEK
 

PAKS-MOL FEHÉRVÁR 1-0 (0-0)

A Paks az NB I 13. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén 1-0-ra verte a MOL Fehérvárt. Mind a tolnaiaknak, mind a székesfehérváriaknak megvoltak a maguk helyzetei a gólszerzésre, amihez többször a hazaiak álltak közelebb, majd a lefújás előtt nem sokkal, a 89. percben eldöntötték a meccset: Ádám Martin fejelt Emil Rockov kapujába. A Paks egy pontra megközelítette a második Vidit, és a tabella harmadik helyéről várhatja a folytatást.
 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: BOGNÁR CSERÉJE

Remek érzékkel nyúlt bele a meccsbe a paksiak trénere, miután Haraszti helyére beküldte azt az Ádám Martint, aki a lefújás előtt nem sokkal eldöntötte a három pont sorsát. 


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: ÁDÁM MARTIN

Ezt a titulust a remekül védő Emil Rockov érdemelte volna ki, ha nem jön a végén Ádám fejese. A paksi játékos nagyszerűen robbant ki a védők közül.


A GÓL TÖRTÉNETE:

89. perc: Egy jobbról érkező szabadrúgás találta meg a jól helyezkedő Ádám Martint, aki befejelte a Paks győztes gólját. 1-0


 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Paks a Mezőkövesdhez látogat, a Vidi a Budafokot fogadja.


JEGYZŐKÖNYV:

Paks-MOL Fehérvár 1-0 (0-0)

gólszerző: Ádám (89.)

Paks: Hegedüs - Osváth, Szélpál, Böde, Szabó, Kulcsár (Csősz, 93.) - Bognár I.(Szakály D., 85.), Balogh, Bertus (Szendrei, 93.) - Haraszti (Nagy R., 70.), Sajbán (Ádám, 70.)
MOL Fehérvár: Rockov - Bolla, Fiola, Musliu, Stopira – Funsho (Hangya, 67.), Nego, Nikolov, Houri (Géresi, 83.) - Zivzivadze (Pinto, 83.), Nikolics (Petrjak, 67.)
 

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink