Vidi-Kisvárda: két piros és újabb Dárdai-gól, duplán tört meg a jég

Majdnem olyan történt a várdaiakkal, mint amilyen legutóbb május 1-jén.

Forrás: molfehervarfc.hu

MOL FEHÉRVÁR-KISVÁRDA 2-0

Az NB I 4. fordulójának egyik legérdekesebbnek ígérkező meccse volt előzetesen a MOL Fehérvár és a Kisvárda összecsapása.

Nemcsak abból a szempontból, hogy Szabics Imre együttese a szezonban még egy tétmérkőzést sem tudott megnyerni, hanem abból is, hogy a kisvárdaiak háromból három sikerrel, hibátlan mérleggel kezdték a bajnokságot. Előzetesen épp ezért nem is lehetett kijelenteni egyértelműen, hogy a hazaiak számítanak toronymagas esélyesnek a listavezető ellen, végül azonban ugyanúgy Vidi-sikert hozott a találkozó, ahogy az eddigi öt ilyen párosítás alkalmával Székesfehérváron. 

Már az elejétől kezdve aktívan, lendületesen futballozott a vendéglátó, leginkább az a Dárdai Palkó volt elemében, akire nem nagyon lehet panasza a Vidi-szurkolóknak. Végül a 44. percben ért góllá az, amit Szabics Imre a meccs előtti nyilatkozatában már felvázolt (..."egész héten azon dolgoztunk, hogy elöl hatékonyabbak, hátul pedig koncentráltabbak legyünk a kilencven perc során, hogy kijavítsuk a hibákat"): Dárdai passzát az a Zivzivadze váltotta gólra, aki legutóbb májusban, a DVTK ellen talált be tétmeccsen.

A második félidő elején változhatott volna a játék képe, hisz Stopira Navratillal szembeni mozdulatát durva szabálytalanságnak ítélte Berke játékvezető a VAR használata után, úgyhogy nagyjából 40 percet emberhátrányban kellett játszaniuk a hazaiaknak.

Szabics lecserélte Nikolicsot, aki helyére beállt Musliu, és valóban volt dolga a Vidi védelmének, noha Kovácsikot nem igazán tornáztatták a vendégek - gólt sem a kontrollt átvevő Kisvárda szerzett, hanem egy kontrából Dárdai, aki Petrjak remek labdája után koronázta meg a teljesítményét.

A végén igyekezett és becsülettel hajtott Joao Janeiro együttese, Mesanovic fejesével a szépítés is meglett - így a várdaiak a május 1-jei, ZTE elleni 0-0 óta minden meccsükön szereztek legalább egy gólt -, ám újabb gólra nem futotta, holott a parázs és érzelmileg a kispadok által is túlfűtött hajrában Fiola kiállítását követően (második sárgáját kapta a magyar válogatott Eb-hőse) Lucasnak volt még egy távoli lövése, amit Kovácsik magabiztosan védett. Ezzel duplán tört meg a jég: a Vidinek megvan az első sikere a szezonban, a Kisvárdának pedig az első veresége.


A MECCS KULCSMOMENTUMA: A LEFÚJÁS PILLANATA

Alapjában véve nem szokás kiemelni egy ilyen pillanatot, de ami a Vidi-játékosokból a hármas sípszó elhangzásakor kiszakadt, az tényleg ritkán látható: szinte mindenki felemelte a kezét a csapatból és voltak örömkiáltások is. Nem véletlen, hisz három döntetlen és egy vereség után összejött az első győzelmük.


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: DÁRDAI PALKÓ

Lendületesen játszott, napjaink Vidijének egyik, ha nem a legjobbja - gólpasszt adott, gólt szerzett, tényleg főszereplővé vált.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

44. percZivzivadze és Dárdai játszott össze, utóbbi passzából előbbi 14-15 méterről a jobb alsóba lőtt ballal. 1-0

75. perc: Makarenko, Zivzivadze, Petrjak volt a labda útja, utóbbi is betalálhatott volna, de nagyon önzetlenül Dárdaihoz passzolt, aki közelről, félig-meddig "bevetődve" sodorta a labdát a kapu közepébe. 2-0

91. perc: Egy beadást követően Mesanovic bólint erőteljesen a jobb felsőbe 10 méterről. 2-1


A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Vidi az MTK-t, a Kisvárda a Mezőkövesdet fogadja a következő körben.


JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 4. forduló:
MOL Fehérvár FC-Kisvárda Master Good 2-1 (1-0) 


MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola, Rus, Stopira, Heister - Dárdai, Szendrei, Makarenko, Petrjak - Zivzivadze (Szabó L., 90.), Nikolics (Musliu, 54.)
Kisvárda Master Good: Dombó - Hej (Prenga, 72.), Kravcsenko, Cirkovic, Leoni - Melnyik (Zlicic, 79.), Karabeljov (Bertucci, 66.) - Navrátil (Nagy M., 66.), Bumba, Asani (Czérna, 66.) - Mesanovic

gólszerzők: Zivzivadze (44.), Dárdai (75.), illetve Mesanovic (91.)
piros lap: Stopira (52.), Fiola (90+5.)
sárga lap: Dárdai (20.), Fiola (62., 95.), illetve Kravcsenko (7.)
 

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink