Vidi-Honvéd: befolyásolják a végső sorrendet a sérülések?

Újak, visszatérők, sérülések és a kérdések tárháza.

Forrás: molfehervarfc.hu

Ugyan gól nem esett a Fehérvár és a Honvéd összecsapásán, azonban debütálásokkal és sérülésekkel volt tűzdelve a találkozó

A székesfehérvári mérkőzésen számos új arcot láthatott a közönség, mind a két oldalon lehetőséghez jutottak friss igazolások. A Honvédnál a kezdőben kapott helyet a haza- és visszatért Hidi Patrik, valamint a második félidőben beállt a Costa Rica-i Mayron George, akit a dán FC Midtjyllandtól vettek kölcsön. Felemás érzésekkel mutatkozhattak be, hiszen csak egy pontot tudtak szerezni (mindig, mindenki győzni akar, aki focizik), azonban ezt a bajnokság második helyezettje ellen tették.

A Fehérvárnál is akadt egy új játékos, a második félidő elején szállt be a játékba Lyes Houri, a Vidi legújabb szerzeménye. Azonban kényszerű csere volt a francia játékos, hiszen az első játékrész végén megsérült a fehérváriak kiválósága Loic Nego.

Élő közvetítés és a gólok története a 17. forduló meccseiről - NB1.hu

Közvetítésünk percenként automatikusan frissül! NB I, 17. forduló Ferencvárosi TC-Paksi FC 4-0 (2-0) Groupama Aréna, 8075 néző, v.: Iványi gólszerző: Zubkov (3., 65.), Boli (43.), Isael (51.) sárga lap: Sigér (19.), illetve Lenzsér (53.), Kecskés (57.), Poór (61.), Szabó J. (62.) Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Otigba, Civic - Haratin, Sigér (Vécsei, 77.)

Ha már sérülés, ebből sem volt hiány a meccsen. A sort a már előbb említett Nego nyitotta, a 44. percben bicegett le a pályáról és már akkor az öltöző felé vette az irányt. A szünet után még kisántikált a játéktérre, azonban visszaállni már nem tudott, ezért kényszerű cserét kellett végrehajtania Carillónak. Nem ez volt az egyetlen, ilyen jellegű csere a piros-kékeknél, hiszen az 56. percben Ivan Petrjak a földön maradt és azonnal berohant hozzá az orvosi stáb. Az ukrán játékost hordágyon kellett levinni. Még nem tudni, hogy mennyire súlyos a sérülése, de a Vidi trénerének a meccs utáni szavai nem adnak okot a nyugalomra:

,,A mérkőzéshez az is hozzátartozik, hogy az első két csere sérülések miatt történt, így taktikailag nem volt lehetőség változtatni. Jelenleg még nem tudok bővebben beszélni a sérült játékosokról, de Ivan sérülésével kapcsolatban például nincs jó érzésem."

A Honvéd sem maradt sérült nélkül, Ikenne-King hagyta el idő előtt a gyepet, a helyén Uzoma Eke folytatta. Ő egy nagy visszatérő volt, mert utoljára tavaly augusztus 31-én játszott az Újpest ellen, akkor a 37. percben kellett lecserélni. Mint akkor kiderült, Achilles-ín-sérülést szenvedett.

Nagyot lépett a Fradi az aranyérem felé - beszámoló a 17. forduló meccseiről - NB1.hu

Felébredt téli álmaiból az NB I, a 17. fordulóval elkezdődött a tavaszi idény. A Ferencváros Paks elleni sikere nyitotta a kört, majd négy találkozót rendeztek 17 órakor. Nem hibázott a Mezőkövesd, a Kisvárdát győzték le. A MOL Fehérvár és a Honvéd gól nélküli döntetlennel nyitotta az új évet, és a Kaposvár-Puskás kettős sem bírt egymással.

A forduló rangadója tehát nem volt eseménymentes, attól függetlenül, hogy a végeredményre nézve nem is ezt gondolná az ember. Bőven szolgáltat ez a meccs beszédtémát, főként a bajnokság alakulásával kapcsolatban:

Harcban tud-e lenni a Honvéd a dobogóért így, hogy Hidivel és George-vel erősödtek?

Mennyire súlyos a játékosok sérülése?

Tudja-e pótolni a Fehérvár Petrjakot és Nego-t, ha hosszú távra kiesnek?

Eldőlhetett-e már a bajnokság sorsa ideje korán?

Az itt felvetett néhány kérdés közül csupán egyre kaphatunk választ rövid időn belül, a többi még nagyon a jövő zenéje. A 17. fordulóját fejezete be az NB I, még 16 hátra van. Most felesleges lenne belemenni bármiféle jóslatba, hiszen a foci ettől a legcsodálatosabb játék a világon, hogy bármikor bármi megtörténhet.

Legfrissebb híreink