Vidi: hol tart Dárdai Palkóék beilleszkedése?

Márton Gábor elmesélte.

Forrás: molfehervarfc.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a MOL Fehérvár 2-2-es döntetlent játszott szombaton Kleinheisler László csapata, az eszéki NK Osijek ellen.

Füstbombák a Vidi meccsén, néma ZTE, parádézó Várda-újonc - NB1.hu

 

A lefújást követően a két vezetőedző nyilatkozott - Márton Gábor például arról is, hogy hol áll jelenleg a csapat felkészülése.

Márton Gábor: "Remek felkészülésen vagyunk túl, nagyon jól sikerült az edzőtábor. Nagyon sokat dolgoztunk annak ellenére is, hogy tíz nap alatt öt edzőmeccset játszottunk. A játékosok kiváló munkát végeztek és az utolsó két edzőmeccsen jó teljesítményt nyújtottak. Az NK Osijek ellen két szép gólt szereztünk, viszont ismét befújtak ellenünk két véleményes 11-est. Ami számunkra a legfontosabb volt az edzőmeccseken, a csapat mozgása és a játékosok teljesítménye, amivel teljesen meg vagyok elégedve. Mindenkinek, aki itt volt az edzőtáborban és segítette a csapat munkáját, szeretnék köszönetet mondani. Egyelőre még nincs sok új játékosunk, azonban akik érkeztek, azok gyorsan beilleszkedtek a csapatba."

Nenad Bjelica: "Rendkívül nehéz, félig fagyott talajú pályán kellett ma játszanunk, szerencsére egyik csapatban sem történt sérülés. Kifejezetten jó iramú volt a MOL Fehérvár FC elleni edzőmeccsünk, nagyon sok helyzetet sikerült kialakítanunk, elégedett vagyok a látottakkal. Talán a helyzetkihasználásunk miatt lehet bennem egy kis hiányérzet, bízom benne, hogy a bajnokságban sikerül gólokkal befejeznünk a támadásokat."


ELŐZMÉNYEK

A MOL Fehérvár-NK Osijek találkozó több szempontból is egészen egyedire sikerült. Rovinjban mintegy 50 eszéki szurkoló adta füstbombákkal az alaphangulatot a meccshez (ahogy az a fenti képen is látható), amelyen a volt Vidi-játékos Kleinheisler Lászlót a második félidőben pályára küldő horvát élvonalbeli klub két büntetőből szerzett gólt (a fehérváriak a Dinamo Zagreb ellen is két pontrúgás után szomorkodhattak, az egyik találat akkor szintén tizenegyesből született), míg Márton Gábor együtteséből Halmai és Dárdai is betalált. A jó színvonalú meccs így 2-2-es döntetlennel zárult.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

44. perc: Musliut látta a játékvezető szabálytalannak a 16-oson belül, a megítélt 11-est Mierez értékesítette. 0-1

53. perc: Gyakorlatilag az első Vidi-lövésből gól született, Kovács passzolt Halmainak, aki egy csel után 15 méterről nagyon nagy gólt lőtt. 1-1

65. perc: Hangya passzolt Zivzivadzenek, egy becsúszó védőről a labda Dárdai elé került, aki 13 méterről nem hibázott. 2-1

73. perc: Újabb 11-es az eszékiek javára, ezúttal Bollát látta szabálytalannak a játékvezető. Mierez ezúttal is magabiztosan lőtte be a büntetőt. 2-2

MOL Fehérvár-NK Osijek 2-2 (0-1)
Vidi: 
Rockov – Bolla, Rus (Stopira, a szünetben), Musliu, Fiola (Hangya, a szünetben) – Rúben Pinto – Halmai (Petrjak, 63.), Kovács I. (Houri, 63.), Dárdai, Géresi (Bamgboye, 63.) – Nikolics (Zivzivadze, 63.)
Gólszerző: Mierez (44., 73. - mindkettőt 11-esből), ill. Halmai (53.), Dárdai (64.)

Legfrissebb híreink