Vidi: hogy jön a képbe Szerhij Rebrov az új igazolásnál?

Elmondta, kivel beszélt az NB I-ből az érkezése előtt.

Forrás: molfehervarfc.hu

Mint arról beszámoltunk, az ukrán válogatott középpályás, Jevhen Makarenko a MOL Fehérvár FC-nél folytatja a pályafutását.

Az Anderlechttől érkező 30 éves játékos a fehérváriak honlapjának adott hosszabb interjút, ebből idézünk.

"- Ki volt gyerekkorodban az a futballista, akire felnéztél, akire példaképként tekintettél?

Két egykori Dinamo Kijev játékos, Szerhij Rebrov és Andrij Sevcsenko voltak gyerekkoromban a kedvenceim, mindketten ragyogó labdarúgók voltak, később pedig edzőként is eredményesek tudtak lenni. Fontos volt számomra, hogy a példaképeim nem csak jó futballisták voltak, de abban a klubban futballoztak hosszú évekig nagyon eredményesen, ahol én is elkezdtem focizni. 

- Amikor felmerült annak a lehetősége, hogy a Vidibe igazolj, beszéltél a Magyarországon játszó ukrán labdarúgókkal az itteni viszonyokról?

Természetesen. Ivan Petrjakot régebbről ismerem, többször szerepeltünk együtt a válogatottban, tőle nagyon sok jót hallottam a magyar fociról, a nagyszerű stadionokról, na meg a Vidiről. Ivanon kívül Igor Kharatinnal és Oleksandr Zubkovval is beszélgettem, ők is csupa jót mondtak a magyar élvonalról. Emellett tanulmányoztam a Vidi történelmét is, tisztában vagyok azzal, hogy egy nagy tradíciókkal rendelkező klubról van szó, amely az elmúlt tíz évben a magyar labdarúgás meghatározó együttese lett. Büszke vagyok arra, hogy ennek a klubnak lehetek a játékosa. Sosem szerettem nagy szavakat használni és ígérgetni, úgyhogy ilyet most sem szeretnék. Az a típus vagyok, aki nem szavakkal, hanem tettekkel szeretne bizonyítani, erre pedig a pályán lesz lehetőségem."

Legfrissebb híreink