Vidi: határozott cáfolat Romániába 

A védő maga kérte a megszólalását.

Forrás: MOL Fehérvár FC

Amióta Rus Adrián tavaly nyáron Fehérvárra került, többször volt az alanya azoknak az alaptalan támadásoknak, amiket a román sportsajtó intézett a MOL Fehérvár FC és egyébként Magyarország ellen.

És ez azért kell ismételten leszögeznünk, mert az nb1.hu már nem először bizonyította be, hogy ami Romániában megjelenik Russal és a Vidivel kapcsolatban, azok egész egyszerűen nem igazak.

Legutóbb arról cikkeztek a szomszédok, hogy Rus el akarja hagyni a Fehérvárt. Kezdésként idézzük a Vidi honlapján megjelent reakciót az egyébként kiváló védőtől, majd utána azt a cikkünket, amiben tételesen cáfoltuk a románok agymenéseit. 

Van egy olyan sanda gyanúnk, hogy Rus cáfolatát Romániában nem közlik majd, mert eddig sem tették meg. 

ÍME, A VIDI HONLAPJÁN MEGJELENT CÁFOLAT:

„Alapvetően klubunk nem kíván átigazolási hírekkel, pletykákkal foglalkozni, hiszen ez a futball velejárója. Az újságíróknak néha jók az információk, néha pedig nincs semmi valóságalapja a találgatásoknak, de legtöbbször ezek a kósza hírek is ártalmatlanok. Ezúttal játékosunk, Rus Adrián miatt kivételt tennénk (igaz, az ősz folyamán egyszer már kiállt mellette sportigazgatónk, Kovács Zoltán), mert játékosunk jelezte, szeretné ha tényleg mindenki megértené, nem kívánja elhagyni a Vidit.

„Pénteken a csapattársak kérdezték, hogy mit nyilatkoztam, hiszen megint a távozásomról írnak. Elolvastam a híreket, és bár láttam olyan írást is, amely korrekt módon állt hozzám, azért a biztonság kedvéért szeretnék olyan röviden és világosan fogalmazni, amennyire csak lehet: nem beszéltem mostanában sem magyar, sem román újságíróval - igaz, az eredeti, romániai forrás sem szó szerint idéz engem -, nem szeretnék távozni, azon dolgozom az edzéseken, hogy sérülésem után minél gyorsabban formába kerüljek és bekerüljek a csapatba. Ez természetesen majd a szakmai stáb döntése lesz, de én mindent megteszek azért, hogy lehetőséget kapjak a folytatásban. Egy-egy lejátszott meccs után továbbra is szívesen állok a sajtó rendelkezésére, de kérem, hogy valótlanságokat ne terjesszenek rólam, ne keltsék körülöttem az egyébként soha nem létező feszültséget, engedjék meg, hogy a futballra koncentráljak” - mondta a román válogatottnál is számításba vett hátvéd.”

ÉS ÍME, AZ NB1.HU PÉNTEKI CÁFOLATA:

„Továbbra sem tud leszakadni a romániai sport.ro a Vidivel kapcsolatban az általa kitalált románellenességről. A honlap újabb cikket szentelt Rus Adriánnak, akiről azt írják, a nyáron távozni szeretne a klubtól, mert csak 6 meccset játszott és továbbra is szeretne román válogatott lenni.

Az lehet, hogy Rus távozna, mert többet szeretne játszani és az általa választott válogatottban is (mindezekhez joga van) de minden más, amit az újság állít, ordas nagy baromság ám.

Pár hónapja egyébként szintén ez a lap találta ki, hogy a MOL Fehérvár FC-nél azért nem játszik Rus, mert a román válogatottat választotta. Ezt egyébként a Vidi és maga Rus is határozottan cáfolta ám.

Mint az nb1.hu megírta, Rus az U21-es Eb-n vett részt a nyáron, legutoljára csatlakozott kábé a Vidihez, és mivel nyáron nem pihent eleget, ráadásul az új környezetét is meg kellett szoknia, illetve össze kellett csiszolódnia a társaival, érthető, hogy nem kapott egyből bizonyítási lehetőséget. Utána játszott már, de sérülés is hátráltatta a későbbiekben.

És ez olyannyira igaz, hogy novemberben egyszer agyrázkódás gyanúja miatt kellett lecserélni, majd pihentetni, 2020-ban meg azért nem játszhatott, mert sérv miatt megműtötték.

 

Egyébként, ha a Vidinél bárki is romángyűlölő lenne, akkor aligha fordulhatott volna elő, hogy az októberi, Fradi-Vidi meccsen a bemelegítés közben megsérülő Juhász Roland helyére Rus Adriánt nevezik a kezdőcsapatba az év szakmai csúcsrangadóján. Ráadásul előtte a harmadik Mezőkövesd elleni találkozót is végigjátszotta (szintén Juhászt helyettesítve), majd egyébként az FTC elleni meccset követően, a ZTE és a Kaposvár ellen is kezdett, majd jött az agyrázkódás gyanúja, majd a 2019-es év utolsó bajnokiján, a Kisvárda ellen is 90 percet kapott. Utána viszont megoperálták...

 

A sport.ro azt is hozzá teszi a cikkében elképesztő hozzáértésről tanúbizonyságot téve, hogy Rus azért is távozna, mert nem látja biztosítottnak a jövőjét a riválisai miatt, a lap meg jó okosan azt a Juhász Rolandot teszi a lista élére, aki a nyáron visszavonul...

Egyébként a MOL Fehérvár FC az a csapat, amelyik a legrégebben kezdte el büszkén hirdetni a magyar egyletek közül, ha egy idegenlégiósa meghívót kap hazája válogatottjába, majd a játékosai mérkőzéseiről mindig külön beszámolt.

A Vidi helyében lassan bepöccennénk a román lapra..."

Legfrissebb híreink