Vidi-Fradi: végre nem a hihetetlen és unalmas frázist puffogtatta a magyar válogatott

Marko Nikolicsnak eszébe jutott a Chelsea is.

Forrás: MOL Fehérvár FC

Mint tegnap jeleztük és szavazásra is buzdítottuk a témával kapcsolatban a szurkolókat/olvasóinkat, a Derbi, azaz a Fradi-Újpest meccs az, amelyik a legtöbb nézőt vonzza a lelátókra, a televízió képernyője és a monitor elé, de a szakmai csúcsrangadó évek óta a Vidi és az FTC párharca.

Ez az a két csapat, amelyiket most is a bajnoki cím két legfontosabb várományosaként említi a szakma, mérkőzéseiken ugyanolyan érzelemdús megnyilvánulások vannak a pályán, a kispadokon, a lelátón és a vezetők köreiben is, mint a Derbin, utóbbiak esetében elég csak Ivan Petrjak FTC-től a Vidihez történő átigazolására gondolni, ami miatt nagyon kiakadtak a zöld-fehérek elöljárói.

A Ferencváros nemzetközi kupaszereplése miatt az elmúlt héten is kiemelt számban kaptak helyet a zöld-fehérekről szóló hírek (ráadásul a CSZKA elleni siker óta csendben, rivaldafény nélkül készül a Rebrov-csapat) az nb1.hu-n, így az a korrekt, ha ebben a cikkben a fehérváriakra helyezzük a hangsúlyt.

Marko Nikolics, a hazaiak mestere is osztja azt az általános véleményt, hogy a két legjobb csapat mérkőzik meg ma este 17.15-től Székesfehérváron:

„Nem kérdés, hogy jó teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot. Szervezettnek kell lennünk a labdával, és a labda nélkül is, védekezésben és támadásban is remek produkcióra lesz szükség és a védekezésből támadásba való átmenetet is jól meg kell valósítanunk. Természetesen a pontrúgásoknak is fontos szerepe lehet, valamint a motivációnak is, amiből biztosan nem lesz hiány. Nem szabad elfelejteni a koncentrációt sem, hiszen egy jó csapat ellen játszunk, akik remek légiósokkal és magyar válogatottakkal állnak fel. Úgy gondolom, hogy a két legjobb magyar csapat feszül majd egymásnak ma este, igazi rangadó lesz a mai. Egy kis előnyünk biztosan van, amiatt, mert ellenfelünk Moszkvában lépett pályára csütörtök este. De ne felejtsük el azt sem, hogy az előző szezon során háromszor is legyőztük a Ferencvárost, pedig például decemberben mindenki abból indult ki, hogy mennyire fáradtak leszünk a Chelsea elleni EL-meccs után három nappal, majd mégis mi nyertünk 2-1-re”.

Hangya Szilveszter, a Vidi válogatott védője a megyei lapnak latolgatta az esélyeket. És végre valaki, aki nem azt az unalmas és egyáltalán elhihető közhelyet puffogtatta el, hogy ugyanúgy készültek a mai meccsre is, mint az összes többire. Mert ki hiszi el, hogy ugyanúgy kell felkészülni a két legjobb összecsapására, mint a többi mérkőzésre?

„ Az egész csapat kettőzött akarással készül a héten és megy majd neki a Ferencváros elleni rangadónak, hiszen nem egy szokványos találkozóról beszélünk. Mindenki jobban odafigyel, többet ad bele az edzésmunkába is. Mindegyikőnk játszani szeretne ezen a fontos összecsapáson, szerintem ez a pályán is megmutatkozik majd. A Vidi színeiben még nem léptem pályára a Fradi ellen, de ha most lehetőséget kapok, akkor sem fogok különösebben izgulni, hiszen korábban, a Vasassal is sikerült legyőznünk őket. Remélem, Székesfehérváron is átélhetem ezt az élményt! Rengeteg szurkoló lesz kíváncsi az összecsapásra, de ez legfeljebb a Ferencvárosra rakhat nyomást, hiszen mi saját közönségünk előtt játszhatunk, hazai pályán.”

A találkozón rengeteg néző lesz, feszült hangulat várható, kemény férfias játékkal, ám reméljük, a brutális, sportszerűség határain túllépő jelenetsorok ezúttal elmaradnak.

Legfrissebb híreink