Vidi-Fradi: Szabics megjegyzést tett a koronavírus-protokollra - reakció

Ikszes meccsről beszélt.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros Ryan Mmaee 83. percben szerzett góljának köszönhetően 1-0-ra legyőzte idegenben a MOL Fehérvárt az NB I szerda esti rangadóján.

A lefújás után Szabics Imre, a hazaiak edzője értékelte a látottakat.

"Úgy gondolom, ez egy ikszes mérkőzés volt. Pontrúgás után mi is szerezhettünk volna gólt, a Ferencváros kihasználta a lehetőségét, ez nekünk nem sikerült. Rászolgált volna a csapatom az egy pontra, a labdabirtoklási arány is nagyjából 50-50 százalékosan alakult, de természetesen gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez, hisz abban a flow-ban, amiben vannak, maguk javára tudták fordítani a mérkőzést. Bementem az öltözőbe, lepacsiztam mindenkivel, de ilyen érzelemdús meccs után néha jobb, ha az ember nyel egyet és másnap értékel, én most ezt az eszközt választottam."

Az nb1.hu első kérdésére Szabics elárulta, a pontrúgás miatt bosszús.

 

"Nem az első pontrúgásból kapott gólunk volt ez, ezen dolgoznunk kell és jobban kell koncentrálnunk, hiszen a mai labdarúgásban nagyon fontos eleme a játéknak. Kétszer Makarenko fején is ott volt a gólszerzési lehetőség pontrúgás után, tehát megvolt a lehetőségünk, de élesebbnek kell lennünk."

Másik kérdésünk arra vonatkozott, a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen állhatnak-e további játékosok a vezetőedző rendelkezésére, esetleg olyanok is, akik koronavírus-fertőzés miatt harcképtelenek.

 

"Úgy készülünk, hogy aki rendelkezésünkre áll, azzal fogunk nekivágni a mérkőzésnek - mondjuk azt azért elég érdekes dolognak tartom, hogy emiatt meccset nem lehet halasztani, miközben a koronavírus miatt veszélyhelyzet van Magyarországon. Ez furcsa ellentmondás" - zárta szavait Szabics.

Peter Stöger értékelése:

Legfrissebb híreink