Vidi-Fradi: mikor lesz Besic 90 perces? - reakció

Többen lesznek-e a Fradi játékosai az Újpest ellen?

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros Ryan Mmaee 83. percben szerzett góljának köszönhetően 1-0-ra legyőzte idegenben a MOL Fehérvárt az NB I szerda esti rangadóján.

A lefújást követően Peter Stöger, a zöld-fehérek vezetőedzője értékelte a látottakat.

„Nagyon boldog vagyok, hisz sok meccsen kell helytállni rövid idő alatt, így nehéz fókuszálni, de abszolút készen állt és készen áll a csapat. Sok különleges meccs van a klub és a szurkolók életében, de a célunk, hogy megnyerjük a magyar bajnokságot és mindenhol 100%-osan koncentráljunk. Ryan Mmaee nagyon fontos tagja a csapatunknak, képes fejesgólokat szerezni és büntetőből is eredményes, és jól is lő. Nagyon jó, hogy ilyen megoldásból tudtuk eldönteni a mérkőzésből, nem feltétlen kreatív megoldás volt ez, hanem egy egyéni villanás. Az ellenfélnél is voltak hiányzók, de nálunk is, ilyen szempontból nem annyira releváns mindez, mi pedig nem kívánjuk átengedni az ellenfélnek a dominanciát a játékban. Nem volt meglepő a Vidi ötvédős felállása sem, a kezdőjükből lehetett négy-vagy ötvédős verzió is, de mindkettőre felkészültünk. A második félidőben próbáltuk jobban kihasználni a védelmük mögötti helyeket. Kellett Dibusz Dénes nagy bravúrja is, de összességében úgy sikerült ez a mérkőzés, ahogy szerettük volna.”

Az nb1.hu első kérdésére Stöger elmondta, az eredménnyel elégedett, a helyzetkihasználással azonban nem.

 

"Játszhattunk volna jobban is, de nyilván a végeredmény pozitív. Emellett pedig ne felejtsük el, hogy ez egy komoly meccs volt, úgy kellett helytállnunk, hogy hét-nyolc fontos játékosunk hiányzik a keretből, ennek fényében is meg kellett oldani a meccset.”

Másik kérdésünk a nagy visszatérő, a 80. percben pályára lépő Muhamed Besic játékára, valamint az Újpest elleni keretre vonatkozott.

 

„Abszolút jó első benyomásom volt vele kapcsolatban, amikor először leültünk beszélni. Egyértelművé vált számomra egyből, hogy mit szeretne, nagyon szeretett volna idejönni. Hosszú ideig nem edzett csapatban, úgyhogy meg kell találni a megfelelő pillanatot arra, mikor válhat a kezdőcsapat részévé – szeretnénk elkerülni, hogy megsérüljön, hisz nagyon hosszú a szezon. Úgy gondolom, nem feltétlenül lesz nagyobb a keretünk a Derbi előtt, de a szakmai stáb remek munkát végez, így lehet visszatérőnk is még akár.”

Szabics Imre értékelése:

Legfrissebb híreink