Vidi-Fradi: Dibusz nem ember, a nem játszó Juhász is főszerepben – videók

Sigér duplázott, nagyon kemény a dobogó.

Forrás: MOL Fehérvár FC

MOL Fehérvár-FTC 1-2 (0-1)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 12 192 néző. V:
Berke 
MOL Fehérvár: Kovácsik – Nego, Rus, Musliu, Hangya – Nikolov, Elek (Bamgboye, 77.) – Petrjak, Pantic, Kovács (Milanov, 77.) – Futács (Hodzic, 15.)
FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Dvali, Civic (Heister, 71.) – Sigér, Haratin, Ihnatenko – Varga (Lovrencsics, 84.), Isael, Tokmac (Zubkov, 57.)
Sárga lap: Botka (13.), Kovács (18.), Ihnatenko (18.), Civic (20.), Nikolov (29.), Blazic (49.), Heister (73.), Dvali (78.), Lovrencsics (87.), Hangya (91.)
Gól: Milanov (86.), illetve Sigér (25., 63.)
 

"Juhász Roland a bemelegítés során korábban problémás izomsérülését nem érezte száz százalékosnak, ezért a szakmai stábbal egyeztetve nem lép pályára" - nyilatkozta dr. Kovács Tibor csapatorvos a Vidi honlapjának.

Juhász helyett Rus Adrián került a kezdőcsapatba, a cséká értelemszerűen a kispadon sem tudott helyet foglalni, így oda a Puskás-díjas Zsóri Dániel ülhetett le.

Az NB I szakmai csúcsrangadója elképesztő hangulatban és lenyűgöző, fehérvári szurkolók által bemutatott élőképpel vette kezdetét. Eleinte igyekeztek a hazaiak a kapujuk elé szorítani a vendégeket, de igazi ziccert nem tudtak kialakítani. Az  az eset mondjuk, amikor a tizenhatoson belül a jobb oldalon Petrjak már túljutott Sigéren, majd (talán túl könnyen) elesett, még sokáig beszédtémát szolgáltat majd.

A 16. percben elszabadultak az indulatok, Ihnatenko megrúgta Nikolovot (csak) sárgát kapott törlesztésért, míg Juhász kiválása után a csapatkapitányi karszalagot megkapó, hevesen reklamáló Kovács szintén figyelmeztetve lett.

Nagy volt a küzdelem, feszült volt a hangulat a pályán, a Fradi olyan pontrúgás után szerezett vezetést, melynél a teljes Vidi-védelem elaludt. Nehéz lehetett a sporinak és a stábjának ott, helyben és egyből eldönteni, hogy les volt-e. Az viszont tény, hogy nem hezitáltak a gól megadásával, 0-1.

A hazaiak támadójátékáról sokat elmondott az első félidőben, hogy a szünetben Futácsot Hodzic váltotta. Előbbi statikusabb, utóbbi fürgébb, azaz Marko Nikolics vezetőedző is érezte, hogy ritmusváltásra van szüksége a csapatának, ha nem akar vereséget szenvedni.

Gyorsabb is lett a Vidi a Fradi térfelén, veszélyesebb is lett a támadójátéka, a meccs egyik legszebb jelenete az volt, amikor Hodzic, futtából eleresztett, 25 méteres lövése után Dibusz a levegőben úszva tenyerelte ki a labdát a léc alól.

Szinte egyből, a túloldalon szintén jött egy bedobás utáni veszélyes helyzet, amit az FTC gólra váltott, miután Isael sarkalása után Sigér úgy lőtt 12 méterről a kapuba, hogy a labda megpattant az egyik védőn, 0-2.

A Vidi ezután nem roppant össze, igaz, Sigér lőhetett volna előbb még egyet, de picivel később Dibusz mutatta meg, hogy ihletett formában van, mert egy percen belül Petrjak lövésénél, majd Nikolov és utána Elek fejesénél is elképesztő bravúrokat mutatott be.

Próbált nyomni a fehérvári alakulat az amúgy fáradó, de a Dibusz bravúrjai miatt újabb erőre kapó, a múlt hét szombat óta az Újpest ellen otthon, a CSZKA ellen meg idegenben győzelmet arató Ferencváros ellen. És a Fradi Tábor is már rázendített az újabb győzelem dalára, amikor a 86. percben Milanov szépített, Rebrov az eset után széttárta a karjait, hogy a védelmi hiba vagy vélt szabálytalanság miatt – csak ő tudja még, 1-2.

Az utolsó pillanatokra már nagyon fáradtak voltak a vendégek, de a 92. percben Hodzic löketénél Dibusz újabb emberfeletti parádéval hárított, majd ugyanígy tett Rus közeli lehetőségénél is pár pillanattal később.

Vidi-Fradi: a katolikus vallás alapítóján is túl - élménybeszámoló - NB1.hu

Hatalmas küzdelmet, lüktető, jó játékot hozó meccset nyert meg az FTC, Dibusz hihetetlen védéseinek, Sigér duplájának köszönhetően. Ám a pályára nem lő Juhász Roland is főszereplő lett, mert nem tudott játszani, csapata meg onnan kapta a góljait, ahol neki kellett volna takarítania.

A Vidi, a Kövesd és a Frad egyaránt 22 pontos, a zöld-fehérek eggyel kevesebb meccset játszottak eddig.

Tabella a linkre kattintva érhető el

 

Legfrissebb híreink