Vidi: Doll mellett Romániában is elismert olasz edző is képben lehet 

Visszaesett legutóbbi csapata, miután lemondott.

Forrás:

Tegnap már jelezte az nb1.hu, hogy a goal.com magyarországi kiadása szerint Thomas Doll lehet a MOL Fehérvár FC vezetőedzője. Mint arról szintén beszámoltunk, a Vidi jelenlegi vezetőedzője, Márton Gábor ismét nagyon sejtelmesen nyilatkozott tegnap kora este, az MTK-tól hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereség után:

 

„Aki edzőnek áll, benne van, hogy az állásával játszik. Nem vagyok az a típus, aki feladja, de ha az ember nem tud segíteni, eljön az a pont, amikor beszélnünk kell a folytatásról. Ha az ember már nem tud segíteni, akkor ártani nem akar."

 

Az nb1.hu információ szerint viszont nem csak Doll lehet képben, hanem Cristiano Bergodi is.

Az olasz Bergodi játékosként (védő volt) megfordult a Pescara, a Lazio, a Padova és a Sliema Wanderers csapataiban is, a Lazióban játszott a legtöbbet, méghozzá 160-szor.

Edzői pályafutását az Imolese gárdájánál kezdte, majd a Sassuolo következett, ahonnan Romániába tette át a székhelyét. Volt a National Bucuresti, a Kolozsvári CFR, a Rapid Bucuresti, a Politehnica Iași és a Steaua szakvezetője is, majd visszatért Olaszországba, ahol a Modena, a Pescara és a Brescia szakmai munkájáért felelt, majd ismét Románia következett, ahol újra irányította a Rapidot, majd az ASA Targu Mureș, újra Modena, Voluntari, majd 2020-ban az Universitatea Craiova volt az állomáshelye.

Utóbbi csapatot 2020 májusában vette át, közel volt a bajnoki cím megszerzéséhez a tanítványaival, majd az új kiírásban is remekül kezdett, mert az első hét mérkőzésen győztes gárdát irányított, utána viszont következett két, hazai pályán elszenvedett 1-0-s vereség az Academica Clinceni és a Chindia Targoviște ellen. Ekkor az FCSB pontszámban befogta a csapatát, de jobb gólkülönbsége miatt át is vette a vezetést a tabellán.

Bergodi ekkor lemondott a posztjáról a vereségek miatt, de azt is hozzátette, hogy döntésében személyes okok is közrejátszottak.

A gárda azóta már csak a harmadik, az FCSB előnye 4 pont, de a második CFR is 3 egységgel megelőzi.

FRISSÍTVE: 11.43

Edzőt váltanak a Vidinél - NB1.hu

Újabb részletek

FRISSÍTÉS, KEDD, 12.10:

MOL Fehérvár: megvan az új edző? - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink