Vidi: a csúcsrangadón varázsolna tovább a "Bűvész" - videók

Nem nevezné magát a bombagólok mesterének, pedig...

Forrás: molfehervarfc.hu

„Nagyon izgatott és egyben boldog is vagyok, hogy csatlakozhattam a Vidihez. Egyértelmű célokkal érkeztem a Vidibe: bajnokságot és kupát szeretnék nyerni, és idén nyáron a nemzetközi színtéren is maradandót kívánok alkotni a Vidivel” – jelentett ki határozottan a Bűvész becenévre hallgató Lyes Hourit, klubja honlapjának január közepén, leigazolása után.

A technikás francia utánpótlás-válogatott, többek között Lucas Hernándezzel, Kingsley Comannal, Moussa Dembélével és Abdou Diallóval is együtt futballozott, Franciaországban a Valenciennes, a Bastia és a Belfort csapataiban is játszott, majd 2017-ben a holland Rodába igazolt, a román élvonalbeli Viitorul innen szerződtette 2018 nyarán. 

Kovács Zoltán a fehérvári klub sportigazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy több mint fél éve figyelték Hourit, és kollégáival többször is személyesen tekintették meg Romániában bajnoki mérkőzéseken:

"Nagyon komoly vetélytársak elől sikerült megszereznünk. Minden alkalommal, amikor láttuk játszani, jó teljesítményt nyújtott. Remélem, hogy hasonlóan látványos és jó produkciót láthatunk tőle itt a Vidiben is, mint amit az FC Viitorulban mutatott, sőt még jobbat is, hiszen nálunk minden adva van ahhoz, hogy még tovább fejlődjön.

Carrillo mestertől, az első tavaszi fordulóban, a Kispest ellen csereként kapott 45 percet Houri (0-0), majd kezdett az Újpest elleni találkozón, és végig is játszotta a győzelemmel záruló és az újpesti gyepet tönkretevő meccset (1-0).

A Debrecen ellen pihenőt, illetve 12 percet kapott a francia (1-1), de a Mezőkövesd ellen újból végigjátszhatott egy NB I-es találkozót, és parádés bombájával el is döntötte a találkozót (2-1).

A mérkőzés után természetesen elégedetten nyilatkozott a játékos:

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk ezt a fontos rangadót. Sajnos nem kezdtük jól a meccset, hátrányba kerültünk negyedóra után, azonban percek alatt sikerült egyenlítenünk, majd a 37. percben fordítani is tudtunk. Mi tagadás, emlékezetesre sikerült az első NB I-es gólom. Pályafutásom során sikerült már néhány távoli gólt lőnöm, de azért nem nevezném magam a bombagólok mesterének. Nincs most azonban sok időnk az ünneplésre, hiszen kedden már újabb találkozó vár ránk, ezúttal a kupában, jövő szombaton pedig a listavezető otthonába látogatunk. Izgatottan várom a következő mérkőzéseket is" - nyilatkozta klubjának Houri.

A Mezőkövesd elleni mérkőzés összefoglalója:

A fiatal középpályás a Ferencváros ellen csúcsrangadón szeretné tovább növelni élvonalbeli találatai számát.

Szombaton az Üllői útra látogat Vidi és győzelme esetén egy pontra közelítené meg riválisát, igaz a címvédő két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Legfrissebb híreink