Videoton-Kaposvár: olyan dolog történt, amire 5 éve nem volt példa

Megízlelhették az első helyet a fehérváriak, igaz csak átmenetileg.

Forrás: molfehervarfc.hu

Ugyan átmenetileg, de szombat este az NB I élére állt a Vidi, azonban a forduló végével már újra a Ferencváros az első. A Kaposvárnak matematikai esélye ugyan még van arra, hogy jövőre is az élvonalban szerepeljen, azonban gyakorlati esélye már nem sok.

Nem teketóriázott sokat a hazai csapat, már a második percben bevette az ellenfél kapuját. Funsho Bamgboye volt eredményes közvetlen közelről, így hamar hátrányba került az NB I leginkább győzelmi kényszerben lévő csapata. Hazaiak tovább ostromozták a vendégek kapuját, azonban a következő gólt nem ők lőtték, mégis megduplázták az előnyüket. Petrjak lőtt középre laposan a labdát Nikolics felé, ám a magyar válogatott támadóig nem jutott el a labda, mert Nagy Tamás gyorsabb volt. A kaposvári védő viszont rendkívül szerencsétlenül ért labdába, ezzel öngólt szerezve.

 

Nikolics: az első - NB1.hu

Első gólját szerezte Nikolics Nemanja a visszatérése óra, a játékos elmondása szerint van benne valami sorsszerű, hogy pont a Kaposvár ellen talált be. A válogatott támadó az első NB I-es gólját a Kaposvárban szerezte a Fehérvár ellen, most 5 év után a Vidiben rúgott gólt a somogyiaknak.

 

5 év után talált be a Fehérvárban Nikolics Nemanja, ezzel megtörte a gólcsendjét a többszörös gólkirály. Ivan Petrjak ziccerben passzolt Nikolicsnak, aki megszerezte a visszatérése óta az első gólját. A támadó számára rengeteget jelentett ez a találat, könnyekben tört ki a háló megzörgetése után. A második félidőben több gól már nem esett, így magabiztosan tartotta otthon a 3 pontot a Videoton.

A trénerek így nyilatkoztak a meccs végezetével:

Joan Carrillo: "Az első félidőben gyorsan játszottunk, rendben volt a mobilitás, jól reagáltuk le a szituációkat, védekezésben fegyelmezettek voltunk és jó elmozgásokat végeztünk. Ez nagyon tetszett, de a második negyvenöt percben néha látott egyénieskedés már nem annyira. Valamennyire érthető ez, a játékosok is tudták, hogy valójában ez a találkozó már nagyjából eldőlt, de én az első félidőben látott játékot szeretném majd viszontlátni. Fejlődünk napról-napra, örülök annak is, hogy lassan visszatérnek a sérült játékosok. Most a jövő hét miatt ismét fontos szerepe van a regenerációnak, hiszen Zalaegerszegen és a Pancho Arénában is fontos találkozó vár ránk.”

 

Királyt védett a kispesti fanatikusoktól a DVTK edzője, Rebrov örül - edzői reakciók - NB1.hu

A 23. fordulóval folytatódott a küzdelem az NB I-ben. A játéknap legnagyobb meglepetését a ZTE okozta, az újonc a Mezőkövesd otthonában szerzett nagyon fontos három pontot. A Fradi a Loki legyőzésével kijavította a mezőkövesdi botlását. Az Újpest a zalaegerszegi "albérletében" kapott ki a Puskás Akadémiától.

 

Disztl László: "Sajnos az első 20 perc nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Az előző mérkőzések tapasztalataiból kiindulva biztos védekezésből akartunk játszani, de sajnos a 2. percben gólt kaptunk, aztán jött az öngól is. Ez felborította a terveinket és az első félidőben nem is tértünk magunkhoz. Waltner Robi felrázta a csapatot a szünet alatt, majd becseréltünk két fiatalt is, akik bátran játszottak, lendületet hoztak. Ezt követően több lehetőségünk és biztató támadásunk is akadt. A második játékrész alapján úgy vélem, egy gólt érdemeltünk volna. Végiggüriztük a meccset, próbálkoztunk, de az elején már elveszítettük a mai párharcot. Azt azért el kell mondani, hogy augusztusban, a 4-2-es találkozón még teljesen más csapat volt a Vidi, azóta új játékosaik vannak, új edző ül a kispadon. Technikás, gyors, dinamikus labdarúgóik vannak a támadó harmadban, akikkel nem tudtuk felvenni a versenyt az első 45 perc során. Nehéz lesz a szezon további szakasza számunkra, de minden meccsen meg kell próbálni külön motivációt találni, élvezni azt, hogy itt vagyunk az NB I-ben, hiszen itt igazán fel lehet hívni magunkra a figyelmet."

A Fehérvár ha nem is túl sokáig, de élre állt ezzel a győzelemmel, újra bizonyítva, hogy még nincs vége a bajnokságnak. A nyomás most nem a fehérváriakon van, hanem a Fradin, aki két meccsel ugyan kevesebbet játszott, ám ezeket még nem nyerte meg. A következő fordulóban a harmadik helyre pályázó Puskás Akadémiához látogatnak a piros-kékek.

 

ZTE-bravúr, Bödéék helyosztót buktak, kiütötték a Honvédot - beszámoló a 23. fordulóról - NB1.hu

A 23. fordulóval folytatódott az NB I-ben a küzdelem. A MOL Fehérvár egy félidő alatt lerendezte a Kaposvár elleni mérkőzést. A Fejér megyei alakulatban gólt szerzett a télen visszatérő Nikolics Nemanja is. Nem jött be a zalaegerszegi albérlet az Újpestnek, a lila-fehérek a Puskás Akadémiától szenvedtek vereséget.

 

A Kaposvár sorsa gyakorlatilag megpecsételődött, azonban matematikai esélye még mindig van a csapatnak a bennmaradás kiharcolására. Azonban amíg a legkisebb remény is megvan, nem szabad feladni. A következő fordulóban a ZTE ellen botló Mezőkövesdet látják vendégül, amit mint kiderült, meg tud szorongatni egy veszélyhelyzetben lévő csapat.

EMLÉKEZTETŐ:

MOL Fehérvár FC - Kaposvári Rákóczi FC 3-0 (3-0)
Mol Aréna Sóstó, 2311 néző, v.: 
Farkas Á.
gólszerzők: Bamgboye (2.), Nagy T. (21. - öngól), Nikolics (44.)
sárga lap: Nikolics (45.), illetve Balázs Zs. (1.), Tarasovs (31.), Szakály A. (39.), Nagy R. (74.)
Fehérvár: Kovácsik - Hangya, Musliu, Vinícius (Juhász R. a szünetben), Stopira - Pátkai, Houri - Bamgboye (Nego 73.), Kovács I. (Hodzic 61.), Petrjak - Nikolics
Kaposvár: Pogacsics - Vachtler, Nagy T., Tarasovs (Ur 68.), Fodor M. - Szakály A., Nagy J. - Balázs Zs. (Pintér Á. 56.), Csiki (Borbély Á. a szünetben), Nagy R. - Ádám

Legfrissebb híreink