Videoton: Henning Berg bajnoki címre és kupagyőzelemre hajt

Székesfehérvár – A norvég edző nem tervezi, hogy teljesen átalakítja a Videoton játékát.

Forrás: vidi.hu

A Videoton új vezetőedzője, Henning Berg játékosként remek középhátvéd volt, edzőként viszont már inkább a támadófoci híve. Célja, hogy bajnoki címet és kupát nyerjen a Vidivel, az európai porondon pedig jól szerepeljen a csapat.

 

„Jó csapatnak tartom a Vidit, főleg az utolsó négy mérkőzésen szerepelt jól a gárda, megmutatták a játékosok, hogy nagy nyomás mellett is képesek eredményesen játszani. Jó mentalitású labdarúgókat láttam, akik remek formában fejezték be a szezont. Persze vannak dolgok, amikben fejlődnünk kell, ezért dolgozok majd én is. Bajnokságot szeretnénk nyerni és emellett az a célom, hogy olyan csapatot állítsunk össze, amely dominálni tudja a játékot a legtöbb ellenfél ellen. Az erős, masszív védelmet persze nem szeretnénk feladni a jövőben sem, de mindenképpen egy sokat támadó, sok gólt szerző Vidit szeretnék látni a pályán” – mondta Berg a vidi.hu-nak.

 

„A felkészülés kezdetéig még jobban szeretném megismerni, kielemezni a csapatot és nagyon várom már, hogy ne csak felvételekről lássam a játékosokat, hanem személyesen tudjak velük beszélni. Nem tervezem, hogy teljesen átalakítom a szezon végi játékot, hiszen sok dolog jól működött, de persze megvannak a saját elképzeléseim arról, hogy miben lehet még előrelépni – árulta el a norvég edző. Majd az edzéseken látnom kell, hogy a játékosok képességeit hogyan lehetne a legjobban kihasználni. A modern futballban szerintem olyan csapatot kell felépíteni, amely nagyon rugalmas – értem ezalatt, hogy gyorsan reagál szituációkra és gyorsan képes változtatni is, ha erre van szükség. Ez nagy elvárás a játékosok felé is, de ezért is leszek itt, hogy fejlesszem őket, hogy kihozzam belőlük a legjobbat. Tényleg várom már, hogy elkezdhessük a közös munkát” – tette hozzá.

 

„Bajnoki arany, kupagyőzelem és jó európai szereplés, szerintem lehetséges elérni ezeket a célokat. Persze nem mondom, hogy nem kihívás, például egyszerre jól teljesíteni az Európa Liga csoportkörében és a bajnokságban, de ezek a klub céljai. Ezért dolgozik majd az összes játékos, a szakmai stáb tagjai és persze én is. Magasan van a léc, de ez így van rendjén. Az előző szezonban nem igazán sikerült jól a csapatnak az európai szereplés, de azokból a tapasztalatokból is lehet tanulni, a bajnokságot pedig 2015-ben is megnyerte a csapat, szóval miért ne sikerülne ez majd 2017-ben is? – nyilatkozta Henning Berg. 

Legfrissebb híreink