Videoton: biztonságban érzi magát a válogatott védő

Hazája helyzetéről is mesélt.

Forrás: molfehervarfc.hu

A Videoton válogatott védőjének, Stopriának kifejezetten nehéz ez az időszak. A koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a bajnokságot, a molfehervarfc.hu-nak mesélt a mindennapjairól és arról, hogy milyen nehézségeket okozott a vírus a hazájában:

,,Roppant nehéz ez a mostani időszak, számomra különösen is, hiszen távol vagyok a családomtól, és lehetőségünk sincs arra, hogy belátható időn belül ismét együtt lehessünk. Persze az internet segítségével napi szinten tartjuk a kapcsolatot, de azért az mégsem olyan, mint amikor együtt vagy a szeretteiddel. Szerencsére otthon biztonságban vannak és én is maximális biztonságban érzem magam itt, Székesfehérváron. Minden nap sokat edzek, igyekszem jó erőben maradni, de nagyon egyhangúak a napok. Amikor nem edzek, akkor olvasok vagy tv-t nézek és sokszor játszom a barátaimmal Playstationön online. De tudod, ez nem elég. Nagyon hiányzik a futball, nem emlékszem, hogy valaha is eltelt volna ennyi idő foci nélkül, mióta profi futballista vagyok - nyilván azokat az időszakokat kivéve, amikor sérülés miatt nem játszhattam. Bízom benne, hogy be tudjuk fejezni a szezont, akár úgy is, hogy zárt kapuk mögött játszunk. Tudom, hogy roppant nyomasztó üres stadionokban játszani, de úgy gondolom, a mostani helyzetben lehetne ebből valamennyit profitálni. Az emberek otthon vannak, nincs semmi szórakozási lehetőségük. Ha folytatódna a bajnokság, akkor biztos vagyok benne, hogy sokkal többen néznék a meccseinket a tv-ben, mint a korábbi időszakban."

Családja biztonságban van, de gyakorlatilag leállt az élet a Zöld-foki szegeteken:

,,Szerencsére egészségügyileg nem okozott akkora gondot otthon a vírus, mint nagyon sok országban Európában, vagy éppen az USA-ban. Ettől függetlenül az emberek nagyon félnek, amit meg is értek, hiszen az egészségügyi ellátás nem éppen a legjobb nálunk. Rengetegen elvesztették az állásukat, az élet gyakorlatilag a Zöld-foki szigeteken is leállt, a határok zárva vannak, sokan napról napra éltek eddig is, nem igazán tudtak félretenni pénzt. A válogatottbeli csapattársakkal közösen sokat adományozunk különböző otthoni szervezeteknek, bízom benne, hogy ezzel egy kicsit mi is segíteni tudunk az otthon bajbajutott embereknek."

Legfrissebb híreink