Vesztes derbi után javítana az Újpest - ELŐZETES

Meglepetést okozna a ZTE.

Forrás: Újpest

Egy szurkolói szempontból meglehetősen pikáns mérkőzést is rendeznek szombaton, Újpestre látogat a ZTE.

A lilák egy vesztes derbin vannak túl. Sok Újpest hívő számára többet ér az, hogy a Fradit oda-vissza megverik, mint hogy bajnoki címet nyerjenek. A játékosoknak ezért még keményebben kell dolgozniuk egy ilyen eredmény után, ha már az év legfontosabb meccsén nem tudták hozni, amit a szurkolóik elvártak. Az szerzett pontok tekintetében sem túl erősek, 10 forduló alatt mindössze 10 sikerült szerezniük, így veszélyesen közel van hozzájuk a veszélyzóna.

A hosszú évek után újra NB I-es Zalaegerszeg szezonja sem indult túl jól, de azért az érezni, hogy nem pofozózsáknak jöttek fel a legmagasabb osztályba. Azonban 9 forduló alatt csak 8 pontot kapartak össze az egerszegiek, veszélyben lehet az NB I-es tagságuk. Szükségük van minden egyes pontra, hiszen csak 2 pont választja el őket az utolsó helytől.

Dr. Dobos Barna így nyilatkozott a meccs előtt:

„Annak ellenére, hogy hazai pályán az Újpest esélyesebbnek tűnik, azért utazunk  szombaton Budapestre, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Látható, hogy ebben a bajnokságban bárki szerezhet bárki ellen pontokat, de ki is kaphat. Szeretnénk meglepetést okozni, de ehhez a védekezésünknek szilárdabbnak kell lennie, főleg a beíveléseknél kell jobban koncentrálnunk, ezt a héten sokat gyakoroltuk. Ezen kívül a támadóktól is kell az extra teljesítmény, ahhoz, hogy bravúrt érjünk el, legalább 3-4 játékosnak kell kiemelkedő teljesítményt nyújtania.”

Nebojsa Vignijevic ezzel egészítette ki a mestere mondandóját:

„Bár nem tudtunk nyerni az utolsó mérkőzésen, de azt hiszem, a csapat jó formában van, és ugyanazt a szintet kell hoznunk és remélem, hogy megnyerjük azokat a pontokat, amikre szükségünk van jelen pillanatban. A Zalaegerszeg már megmutatta, hogy nagyon veszélyes tud lenni, úgy is, hogy a másodosztályból jöttek, van tapasztalatuk és vannak jó játékosai. De minden rajtunk múlik ezen a meccsen, ahogy mondtam, ugyanolyan jó formában vagyunk, mint legutóbb, és szükségünk van az eredményre, a gólokra, és biztos vagyok benne, hogy megnyerjük a találkozót.”

Legfrissebb híreink