Veszprém-Loki: elgondolkodtató külföldi példát hozott fel Huszti

Érdekes összefonódás van a két csapat esetében.

Forrás: dvsc.hu

A Loki a Veszprém otthonában mutatkozik be a Magyar Kupa idei kiírásában. A DVSC az előző fordulóban igazi gólparádét rendezett az NB I-ben, hiszen a Gyirmót ellen 5-0-ra diadalmaskodott. Érdekesség, hogy a veszprémiek a gyirmótiak második együttesét győzték le a múlt héten. A Veszprém egyébként az NB III Nyugati csoportjában hét összecsapás alatt tizenhat pontot szerzett, ezzel jelenleg a második helyen áll a táblázaton.

A dvsc.hu így hangol a kupatalálkozóra:

"Az idény első kupameccsére vár a DVSC labdarúgócsapatára, amely szombat délután az NB III. Nyugati csoport egyik élcsapata, a Veszprém ellen lép pályára. A találkozóval kapcsolatban Huszti Szabolcs edzőt kérdeztük.

– Soha nem szabad egyetlen ellenfelet sem lebecsülni, de a DVSC-nek kötelező továbbjutnia a kupában. Bízom a keretben és a játékosokban, valószínűleg a Veszprém ellen azok a labdarúgók is lehetőséget kapnak majd, akik eddig kevesebbet játszottak. Remélem, élnek a lehetőséggel – fogalmazott Huszti Szabolcs, aki szerint a kupában bármi megtörténhet. – Külföldön is előfordul, hogy egy alacsonyabb osztályú klub kiveri a magasabban jegyzettet. Fontos kilencven perc vár ránk, úgy kell belemennünk a találkozóba, mintha döntőt játszanánk, de a sorozat minden egyes mérkőzésére úgy tekintünk, mintha az lenne. Szeretek meccsről meccsre gondolkozni, akármilyen sorozatban indulunk el, egyértelmű célunk, hogy minél jobban szerepeljünk.

A Veszprém eddig két meccset vívott idén a Magyar Kupában, nem is akármilyen teljesítménnyel, ugyanis 14 gólt szerzett. Mint ismert, a Loki az eddigi legtöbb találatot jegyezte (17) az NB I-ben, így elképzelhető, hogy ezúttal is sokgólos meccsre van kilátás.

– Remélem, megállítjuk a hazaiakat a rúgott találatok terén, de bízom benne, nálunk megmarad az eredményesség. Fontos, hogy kapott gólt nélkül hozzuk le a találkozót, ehhez száz százalékot kell nyújtani, de még egyszer mondom, a továbbjutás a legfontosabb."

A VLS Veszprém-DVSC mérkőzés szombaton 15 órakor kezdődik. 

Legfrissebb híreink