Veszélyben lehet Dárdai állása?

Német szaklap elemzett.

Forrás: herthabsc.de

Veszélyben lehet Dárdai Pál állása a német Kicker magazin szerint - számolt be róla az Index.

A német lap csütörtöki címlapján kapott helyet Dárdai, Marco Rose (Borussia Mönchengladbach), Peter Bosz (Bayer Leverkusen), Markus Gisdol (Köln) társaságában, ahol hosszasan foglalkoztak azzal, hogy miért kell féltenie a helyét a Hertha élén a magyar szakembernek.

A Kicker leírja, hogy ugyan javult a hangulat a csapat környékén Dárdai érkezése óta, azonban sem támadásban, sem védekezésben nem lépett előre a berlini klub, valamint az eredmények is elmaradt. Azt azonban érdemes hozzátenni, hogy a Hertha az elmúlt hetekben rendre az élmezőnyhöz tartozó csapatokkal meccselt.

Egy tabellát is készített a magazin, amelyben az vizsgálta, hogy ha akkor kezdődött volna a bajnokság, amikor a magyar tréner a csapat élére került, akkor a 16. helyet birtokolnál a Hertha, a Schalkét és a Mönchengladbachot megelőzve.

A német szaklap azonban megemlíti, hogy a 3-5-2-es felállással sokkal kompaktabb a Hertha védelme, azonban még így sem sikerül kapott gól nélkül lehozni a meccseket. A támadásokban sem tudott eddig lényegi javulást felmutatni Dárdai, hiszen hét meccsből négyen nem szerzett gólt a csapat.

Ami a pozitívumokat illeti, a futásteljesítmény javult, illetve a megnyert párharcok aránya is jobb.

A hétvégén sem vár egyszerű feladat a Hertha BSC-re, hiszen a hatodik helyen álló Bayer Leverkusen látogat a német fővárosba.

Legfrissebb híreink