Verebes Józsefet idézte a Honvéd edzője

Nemzetközi kupa is terítékre került.

Forrás:

A Fradi már bajnokként nézett szembe a Honvéddal, és ez Szerhij Rebrov szerint lehet, hogy befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, hiszen a Kispest 3-2-es győzelmet aratott felettük. Természetesen ettől függetlenül is minden elismerést megérdemel a Honvéd, hogy legyőzte a bajnokot vezetőedzője Supka Attila nélkül. Mivel a mérkőzésen is Híres Gábor irányította a csapatot, így a sajtó kérdéseire is ő válaszolt, de mielőtt bele kezdett volna értékelésébe, gratulált a rivális bajnoki címéhez, beleértve ebben a játékosokat, a szakmai stábot, a vezetőket és a szurkolókat is. Majd azt is hozzátette, külön öröm számára, hogy egy bajnokcsapatot tudtak megverni.
 
– Tulajdonképpen harmadszor meccseltem Supka Attila helyett. Nem volt nehéz. Egész héten gyakoroltunk bizonyos taktikai formációkat, megbeszéltünk mindent – folytatta a mérkőzésről. – Voltak hiányzóink is, három kezdő játékos nem volt velünk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de azt is tudtuk, ha csapatként működünk, szervezetetten, akkor megtaláljuk az ellenszert a Fradi játékára, és nyertesként tudjuk elhagyni a pályát. Nagyon jó meccs volt, egy nézőcsalogató mérkőzés. A lábunkban benne maradt 3-4 gól, de nem vagyunk elégedetlenek, ez a 3-2 a Fradi ellen egy nagyon szép teljesítmény.
 
Arra a kérdésre, hogy ha a Fradi nem bajnokként érkezik a meccsre, akkor más lett volna-e a végkimenetel azt mondta, ha erre tudna válaszolni, akkor nagyon jó jós lenne. Majd hozzátette, amit szokás emlegetni, a futballban nincs ha, de ebbe a gondolatba mindig beleesünk. Majd kifejtette, valóban nem tudjuk, mi lett volna, ha nem bajnok a meccs előtt a Fradi, de azt se, mi lett volna, ha a Honvéd szerez több pontot korábban. Majd kiemelte Supka Attila ars poeticáját, miszerint a szervezettség, begyakorolt taktikai formáció meghozza gyümölcsét.
 
Arról is beszélt, kicsit tartott attól, hogy a sok kihagyott helyzet után a figyelem is kihagy, fellazul a csapat, és ez megbosszulja magát, de nem így történt. Dicsérte a csapatot, és elárulta azt is a csapat váltogatta a begyakorolt labdaszerzési lehetőségeket. 
 
– Ha így játszik a csapat, véletlen, hogy gólt kap, és tudatos, hogy találatot szerez – mondta, majd kifejtette, nem az volt a taktikájuk, hogy csak ne kapjanak gólt, akár vezettek, akár egyenlített a Ferencváros, a megbeszéltek szerint folyt a mérkőzés, és ez kifizetődött.
 
Arra a kérdésre, hol végezhet a Honvéd egy ilyen meccs után a bajnoki hajrában Verebes Józsefet idézte, akinek nagy tisztelője, hiszen játékosként dolgozott irányítása alatt. 
 
– Nyerjük meg a következőt, és amennyit tudunk, és a végén megnézzük ez mire lesz elég. Én is ezt mondom, nyerjük meg az utolsó három meccset, aztán meglátjuk, ez mire elég – mondta. – Valamint ott van még a kupadöntő is, ahova sikerült beverekedni magunkat. Ha netán nem sikerül európai kupát érő helyen befejezni, de ezt meg se említjük, akkor még ott kiharcolhatjuk. Jó játékkal ott is tudunk nyerni.

Legfrissebb híreink